На рачуну нула W: Грађани збуњени обрачуном за струју

0
рачуна

Рачуни за струју

Поједини Београђани су за претходни месец добили рачуне за утрошак струје у марту у износу од – нула динара. У ЕПС уверавају да ће корисницима којима нису обрачунати киловати, бити кориговани рачуни.

Редакцији “Новости” јављали су се станари престоничких зграда који су били изненађени када су угледали “нулу” на уредно откуцаном рачуну. Ово наравно, не значи да немају потрошњу за март, али су се питали да ли су струјомери уопште очитани.

– Целој нашој згради стигли су рачуни за износом нула динара – каже суграђанка из зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р у Миријеву. – Пошто нисам желела да ми се трошкови нагомилају, јер знам да сам киловате трошила, уплатила сам просек износа који ми уобичајено стиже. Морам да нагласим да се бројила налазе одмах на улазу и да су била доступна за очитавање.




Како објашњавају у ЕПС, упознати су са ситуацијом у којој су се нашли поједини суграђани и уверавају да ће издати нове рачуне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Станари зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р, у Миријеву који су добили рачуне са потрошњом од нула киловата добиће нове, кориговане рачуне и ни на који начин неће бити оштећени – наводе у ЕПС. – Већ су предузети сви потребни кораци да се уради корекција рачуна за март уз нови рок за плаћање.

ОЧИТАВАЊЕ СТАЊА НА БРОЈИЛУ

ПОЈЕДИНЕ грађане оваква ситуација довела је у дилему да ли је требало да сами очитају своја бројила и пошаљу надлежнима. Међутим, како су раније објаснили у ЕПС, сва бројила која су доступна, рачунајући она у стамбеним зградама, и даље очитавају њихови радници на терену. Молба да упишу стање на бројилима и пошаљу електродистрибуцији важила је за породичне куће како не би долазило до контакта запослених и укућана.

Прочитајте још:  Обећања пала у воду – без умањења рачуна за струју за житеље ваљевских села



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *