На рачуну нула W: Грађани збуњени обрачуном за струју

Рачуни за струју

Поједини Београђани су за претходни месец добили рачуне за утрошак струје у марту у износу од – нула динара. У ЕПС уверавају да ће корисницима којима нису обрачунати киловати, бити кориговани рачуни.

Редакцији „Новости“ јављали су се станари престоничких зграда који су били изненађени када су угледали „нулу“ на уредно откуцаном рачуну. Ово наравно, не значи да немају потрошњу за март, али су се питали да ли су струјомери уопште очитани.

– Целој нашој згради стигли су рачуни за износом нула динара – каже суграђанка из зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р у Миријеву. – Пошто нисам желела да ми се трошкови нагомилају, јер знам да сам киловате трошила, уплатила сам просек износа који ми уобичајено стиже. Морам да нагласим да се бројила налазе одмах на улазу и да су била доступна за очитавање.
Како објашњавају у ЕПС, упознати су са ситуацијом у којој су се нашли поједини суграђани и уверавају да ће издати нове рачуне.

– Станари зграде у Улици Драгослава Срејовића 74Р, у Миријеву који су добили рачуне са потрошњом од нула киловата добиће нове, кориговане рачуне и ни на који начин неће бити оштећени – наводе у ЕПС. – Већ су предузети сви потребни кораци да се уради корекција рачуна за март уз нови рок за плаћање.

ОЧИТАВАЊЕ СТАЊА НА БРОЈИЛУ

ПОЈЕДИНЕ грађане оваква ситуација довела је у дилему да ли је требало да сами очитају своја бројила и пошаљу надлежнима. Међутим, како су раније објаснили у ЕПС, сва бројила која су доступна, рачунајући она у стамбеним зградама, и даље очитавају њихови радници на терену. Молба да упишу стање на бројилима и пошаљу електродистрибуцији важила је за породичне куће како не би долазило до контакта запослених и укућана.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.