Зашто су Лавров и Путин “ставили тачку” на питање Донбаса?

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Политиколог Јевгениј Сатановски дао је своје виђење деловања украјинске морнарице, указујуц́и на недостатке политике председника Владимира Зеленског.

Објављивање видео маневара Морнарице војске Украјине у Азовском мору изазвало је много подсмеха интернет корисника, што није прошло незапажено од стране руског политичког аналитичара Јевгенија Сатановског.



Стога се он зазео за Морнарицу војске Украјине, истичуц́и да они нису криви за то што су морали да извршавају команде својих надређених и одржавају такве демонстративне догађаје.

У исто време, Сатановски је указао на недостатак резултата новог председника Украјине Владимира Зеленског по питању решавања сукоба са Донбасом, што у коначници доводи до одбијања Русије да Украјину, због деловања њеног руководства, сматра адекватним геополитичким играчем за преговоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Са Kијевом у овом формату нема о чему да се преговара, све док не почну да спроводе бар нешто. Међутим, Зеленски не може и не жели ништа да спроводи“, стручњак је истакао недостатак стварних резултата у активностима украјинског председника, који је изабран на основу обец́ања да ц́е успоставити ред и мир у земљи, али у ствари наставља политичку линију бившег председника.

Скренувши пажњу на ову околност, Сатановски је објаснио зашто су Лавров и Путин “ставили тачку” на питање Донбаса рекавши да “више не желе да играју његове идиотске игрице”, намењене саморекламирању, а не стварној корекцији ситуације у најбољем интересу.

Kао резултат тога, украјинска политичка елита приморана је да уложи све напоре како би створила барем привид контроле ситуације у земљи и ауторитета на међународном плану, који је одавно потонуо у заборав.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *