Фантомски лет компаније Жељка Митровића за Москву

1
фото: @zeljkomitrovic

Авион Ер Пинка није имао дозволу за лет 24. марта којим је, како се наводи, донео помоћ из Москве, објавио је данас Центар за истраживачко новинарство (ЦИНС).

Дочек лета из Москве није једини пут да се Жељко Митровић, сувласник Аир Пинка и власник телевизије Пинк, похвалио доприносом своје флоте у борби против короне, али, како ЦИНС сазнаје, за овај лет Аир Пинк није имао дозволу.

Према евиденцији коју је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре доставило ЦИНС-у, од укупно 57 летова одобрених у периоду од 19. до 31. марта, Аир Пинк је добио одобрење за пет. Влада је претходно Уредбом овластила ово Министарство да одлучује који су летови могући док траје ванредно стање.Сви летови ове компаније означени су као авио-таxи, па је Ер Пинк као ванредни јавни авио-превоз имао одобрење да превезе путнике и робу, а Министарство је појаснило да је сврха четири од пет одобрених летова била превоз путника. Ер Пинк је тако са два авиона из Москве довезао 14 радника који су претходно у Москву дошли из Мјанмара преко Дохе.

Летом за Франкфурт три немачка држављанина враћена су у своју земљу, док је на лету за Минск била једна особа, а у повратку је авион био празан и није било захтева за превоз робе, појаснили су из Министарства. На лету за Љубљану није било путника, већ је превезена медицинска опрема. Жељко Митровић није одговорио на питања ЦИНС о недозвољеном лету Ер Пинка, као ни на питања у вези са одобреним летовима, а из ове компаније су, упркос обећању, престали да се јављају.

Kроз 57 одобрених летова у марту се, између осталог, превозила роба, пошта, затим летови у хуманитарне сврхе, хитан медицински превоз, слетање у случају нужде, трагање и спасавање, све оно што је дозвољено упркос забрани комерцијалних путничких летова. Ради превоза путника организовано је 36 летова, укључујући и летове Ер Србије, наводи ЦИНС.ЦИНС

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.