Нато бомбе су убиле Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), остала су само болна сећања: У Грачаници одржан помен страдалима код Подујева

0

Грачаница-Желимо да покажемо да у овим тешким тренуцима породица Петровић није сама.Наша је обавеза као друштва, а пре свега да као комшије и рођаци, поделимо бол и сећање на Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), који су настрадали недужни, без икакве кривице.

Ово је на гробљу у Грачаници рекао председник ове општине Срђан Поповић обраћајући се Горици и Драгиши Петровићу из овог места који су пре 21 годину у НАТО бомбардовању аутобуса Ниш-експреса на мосту у Лужану код Подујева остали без оба детета и њихове баке.

Њих троје се после боравка код рођака у Прокупљу враћало кући у Грачаницу али је НАТО пројектил погодивши аутобус у месту на путу Подујево-Приштина прекинуо њихово путовање али и животе.




-И ја и супруг од тада живимо од сећања. На жалост, живи не можемо у гроб, али зато стално долазимо овде на гробље у Грачаници. Иако наших најмилијих нема, ми овде на гробљу као да проводимовреме са њима-причала нам је Горица показујући слику своје малолетне деце са којима се некада радовала њиховом сазревању, даљем школовању, њиховој будућности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Никада не престајемо да мислимо на њих.Њихове слике су свуда у кући тако да наша деца живе у сећању не само нашем, већ и нашег окружења које са нама дели наш бол-казали су Петровићи,захвални председнику општине Грачаница Срђану Поповићу који је са њима посетио гробове њихових најмилијих.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *