200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!

Дарија Kисић Тепавчевић

Kао бомба је у делу јавности која има могућност да добије неке информације, ођекнула вест да је Бојан Kисић, брат др Дарије Kисић Тепавчевић и муж министарке правде Неле Kубуровић, први човек компаније НИТЕС, која је са државним фирмама потписала уговоре вредне више десетина милиона евра. Објашњење министарке да је то мултинационална компанија која послује по истим стандардима и у осталим земљама света показало се као ординарна лаж!

Прво, НИТЕС није никаква мултинациоална компанија већ фирма регистрована у Чешкој, чији је власник Миодраг Шкрбић, близак пријатељ браће Вучић и Милорада Додика.Друго, фирма осим у Србији, послује само у Босни и Херцеговини, тако да од праксе по којој послује у осталим земљама света нема ништа.

А како изгледа српска пракса види се из уговора које Директно.рс ексклузивно објављује:

200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!
Први део уговора

Дакле, компанија коју је представљао Бојан Kисић је са ЕПС-ом потписала уговор вредан 199.750.000 динара за обављање посла „природа и обим радова и основна обележја радова, место извршења радова, ознака из класификације делатности, односно назив и ознака из општег речника набавке“. На тендеру је процењена вредност набавке била 200 милиона и НИТЕС је дао понуду за читавих 250.000 динара мање. Људи који воде НИТЕС су имали сјајан осећај да ће на послу вредном 1,8 милиона евра проћи са понудом мањом за 2.000 евра од максимално могуће. То се зове таленат за бизнис!

200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!
Други део уговора

Право је чудо како се Бојан Kисић и Миодраг Шкрбић нису плашили да ће се појавити још неки понуђач и понудити нижу цену, него су храбро, свесни свог квалитета изашли са оваквом ценом. И добили посао, јер, гле чуда, осим њих на тендер се није пријавила ниједна друга фирма из земље и света.

Ниједној другој софтверској компанији није био интересантан посао вредан скоро два милиона евра? Неће бити да је тако. У питању је разрађен систем у коме се свим осталима објасни да не треба да се пријављују јер то није паметно. Зато не чуди податак да се број послова које ЕПС даје приватним компанијама на тендерима где се пријави само један понуђач ближи стопостотном проценту.

200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!
фото: Бета

Тако је било док је са ЕПС-ом радио „Проинтер“, фирма која је некад била у власништву Славише Kокезе и која је са прихода од нешто висе до 100.000 евра дошла до прихода од неколико десетина милиона евра. И то све у периоду од 2012. до 2015. године када је највећу српску интернет звезду на пиједесталу заменио Миодраг Шкрбић.

Уз, као што се сада види, помоћ Бојана Kисића.Директно.рс

3 Коментара

    • bosnu ne moras vredjati. ima tamo cestitih ljudi. time sto gadjas ovu sarlantanku, pogadjas (nadam se slucajno) mnogo casne brace i sestara iz bosne.

      srbija je jedna. tu lokalizmi nemaju mesta. zasto joj jednostavno ne serviras medin cupavac posut kokosovim brasnom? po tom specijalitetu si nadaleko poznat.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.