Под оваквим рестрективним мерама живећемо још бар две године!

1

Корона (Фото: : EPA-EFE/ANTONIO BAT)

Kако би држали коронавирус под контролом, људи ће морати да живе под рестриктивним мерама још две или више година, сматра научник који води швајцарски штаб.

Епидемиолог и стручњак за јавно здравље Матиас Егер је у разговору за новине НЗХ ам Соннтаг рекао како се нада да ће раширена вакцинација почети за годину дана, али је упозорио да још има много препрека, преноси хрватски портал Индеx.

Егер је указао да за сада слабо познајемо вирус и да је могуће да ће бити откривене неугодне новине које ће закомпликовати и успорити развој делотворних и сигурних вакцина.



Он је упозорио да ће људи и даље морати да носе маске, поштују хигијену и међусобну дистанцу како би ширење вируса било под контролом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уочи отварања школа у Швајцарској 11. маја, Егер је поручио родитељима да не треба да брину јер не постоје прецизно документовани случајеви у којима су деца заразила одрасле и скоро ниједан случај заразе међу децом.

“Подаци показују да деца не играју велику улогу у ширењу вируса”, истакао је Егер, али није одбацио да је зараза од деце могућа, па је замолио родитеље да ипак буду опрезни.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Под оваквим рестрективним мерама живећемо још бар две године!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *