УДАРНА ВЕСТ! Почела инвазија на Венецуелу: Војска одбила први напад

0

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Министар унутрашњих послова Венецуеле Нестор Реверол изјавио је да је јутрос пред зору, група наоружаних људи покушала да изврши инвазију у Венецуелу преко лучког града Гваира, до којег је дошла чамцима.

У обраћању путем државне телевизије, Реверол је рекао да су венецуеланске снаге успеле да савладају нападаче, за које је рекао да су дошли из суседне Колумбије, не прецизирајући њихов идентитет.

Како преноси АП, он је нападаче назвао „терористима плаћеницима“ који су имали намеру да збаце владу Венецуеле.

“У раним сатима 3. маја, група терористичких плаћеника из Колумбије намеравала је извршити инвазију морским путем у циљу вршења терористичких акција у земљи”, рекао је министар.

Реверол је додао да су терористи планирали “атентат на вође револуционарне владе и стварање хаоса и збрке у јавности”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ови терористи су покушали ући глисерима дуж обале државе Ла Гуаира, али захваљујући правовременој, ефикасној акцији наше оружане снаге Венецуеле они су елиминисани а неки ухапшени.” рекао је.




Власти проводе опсежну потрагу да би ухватиле све укључене у инвазију.

Стотине порука кружило је друштвеним мрежама описујући авионске и хеликоптерске летове, пуцњаву и експлозије и повећано присуство снага безбедности у држави Ла Гваира.

Венецуела је под пресијом и нападима са свих страна у политичкој и економској кризи последњих година под председником Николасом Мадуром.

Преко 60 нација Запада и њихових сателита подржало је лидера опозиције Хуана Гваида и самопроглашеног председника Венецуеле након спорних председничких избора 2018. године.

Међутим, народ Венецуеле никад није подржао прозападног самопроглашеног председника па се може сматрати дефинитивно да је Гваидо као страни пројекат пропао.

Прочитајте још:  У Шведској "у име слободе говора" планирају спаљивање Библије, Торе и Курана



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *