Нова правила у ГСП: Обавезна месечна карта са сликом, дневна карта 250, петодневна 1.000 динара

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Грађани који не поседују месечну карту неће моћи да користе неперсонализоване картице.

На улицама престонице од петка, када почиње градски превоз за запослене, саобраћаће 1.100 возила. Места ће бити строго нумерисана, а у аутобусе ће моћи да се улази само са заштитном опремом. Путници ће моћи да се превозе као што је раније најављено, уз персонализовану месечну легитимацију, или уз куповину једнодневне, тродневне или петодневне карте. Вожња уз неперсонализовану картицу на допуну појединачних вожњи засад није могућа.

Грађани који не поседују месечну карту неће моћи да користе неперсонализоване картице које се допуњавају за вожњу у трајању од 90 минута по цени од 89 динара. Они ће морати да се одлуче за куповину дневне карте, која за прву и другу зону стаје 250 динара.
А, у редовним околностима, кад грађани користе картицу на допуну и до посла стижу за 90 минута, одлазак и повратак коштају 178 динара.

Вожња у било ком аутобусу за три дана стаје 700 динара, а петодневна карта 1.000 динара.

– Путници који се определе за једнодневну, тродневну или петодневну карту, обавезни су да приликом уласка у возило уз валидацију покажу и радни налог за текући дан, који издаје послодавац – објашњава Јовица Васиљевић, градски секретар за јавни превоз. Запослени свој статус доказују персонализованом картицом са уплаћеном картом за текући месец и у том случају не морају да имају оверен радни налог.

У почетку, од 8. маја, градски превоз ће моћи да користе само запослени, што је у складу са фазним повратком превоза у Београду. Путници ће у возило улазити само на предња врата, док ће излаз бити на вратима обележним за излаз.
– Места за седење и стајање биће видно обележена и у сваком возилу ће се знати максимални дозвољени број путника. Редар превозника ће водити рачуна да ли путници улазе правилно носећи заштитне рукавице и маске, а обављаће и проверу валидације картица за запослене – истакао је Васиљевић.

Kада путници попуне сва предвиђена места, возачима ће бити дозвољено да у аутобусе не примају путнике. Такође, у случају потребе, моћи ће да обавесте оперативни контролни центар, који би о евентуалном инциденту обавестио комуналну милицију или полицију. И путници ће моћи већу попуњеност возила да пријаве Беокому.Телеграф.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.