МАДУРО ОТКРИО ДЕТАЉЕ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА! Плаћеници блиски Трампу умислили да су Рамбо, а ево колико им је плаћено за његово убиство

0

Плаћеници блиски Трампу умислили да су Рамбо (Фото: Јутјуб)

Председник Венецуеле Николас Мадуро је саопштио да су два америчка држављанина ухапшена заједно са групом „плаћеника“ које је Каракас оптужио за покушај инфилтрирања у латиноамеричку нацију како би извршили атентат на њега.

“Међу ухапшеним су издајник Антонио Секуеа и грађанин с презименом Бадуел, који су изјавили да су двојица Американаца из тима обезбеђења Доналда Трампа били у групи”, наводи се у саопштењу Мадурове канцеларије.

Мадуро није прецизирао за коју владину агенцију су Американци можда радили, мада се из његове канцеларије сугерише да су они служили у тиму обезбеђења америчког председника Доналда Трампа.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како се наводи, тринаест особа је ухапшено након покушаја упада у земљу, док је осам ликвидирано у обрачуну са снагама безбедности. Током телевизијског обраћања у понедељак, Мадуро је показао пасоше и друга документа двојице америчких држављана, Ајрана Берија и Лука Денмана, који су, како се наводи, у затвору.

„Играли су се Рамба. Изигравали су хероје“, рекао је Мадуро и додао да су венецуеланске снаге безбедности биле свесне завере пре него што је извршена.

Прочитајте још:  Захарова: Америка санкцијама против Венецуеле блокирала више од 116 милијарди долара

Џордан Гудроу, амерички војни ветеран који је на челу фирме за обезбеђење “Силевркоп” на Флориди, рекао је за неколико новинских агенција да су та два мушкарца радила за његову компанију, напоменувши за Ројтерс: “Они су радили са мном. То су моји момци.”

Док је Асошијетед прес известио да не може да потврди Гудроове тврдње, издање је цитирало његову тврдњу да су двојица Американаца била на мисији названој операција “Гидон”, чији је циљ свргавање Мадура у корист опозиционог лидера Хуана Гваида.

Упркос фотографијама о уговору од 212 милиона долара који круже друштвеним мрежама, за који се сматра да је уговор који је вођа опозиције потписао са “Силверкорпом” за обављање мисије, Гваидо је негирао да има било какве везе са завером, али је позвао Мадурову владу да поштује “људска права … заробљених људи”.



Како наводи Дру Вајт, бивши пословни партнер “Силверкорпа”, Гоудроу се познаје са Трамповим дугогодишњим телохранитељем Кејтом Шилером кроз међусобна заједничка ангажовања, те да га је пратио да се састане с представницима Гваида у Мајамију прошлог маја, пренео је АП. Док је Шилер после прекинуо контакт с Гудроом, верујући да није био способан да води било коју мисију у Венецуели, ветеран је наводно успоставио властите контакте са војним дезертерима у земљи и наставио да планира операције.

Прочитајте још:  Посланик Бундестага: Хапшење десничара у Немачкој начин да се народ одврати од стварних проблема!

Министарство унутрашњих послова Венецуеле прво је пријавило покушај упада у недељу ујутро, када је група инфилтраната пресретнута док се кретала према обали државе глисером са колумбијске територије. Министарство је касније објавило фотографије оружја и опреме заплењене током хапшења, укључујући митраљезе, војне пушке и велику количину муниције.



Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *