“Вучићеви хулигани у Србији праве апокалиптичне призоре”

2

Акција активиста и хулигана Српске напредне странке, који бакљадом и топовским ударима одговарају на миран протест незадовољних грађана против Александра Вучића, стигла је и до Хрватске, па о овим контрапротестима извештава и Индеx.хр.

Текст са сајта овог хрватског портала вам преносимо у целости:

“У Србији се ових дана одржавају протести грађана из карантина, а због понашања режима председника Александра Вучића у пандемији коронавируса. Грађани сваке вечери у 20.05 сати излазе на своје балконе и лупају о лонце, о чему већина медија у Србији, који су под контролом власти, не извештава.




Kао одговор Вучићевог режима на врховима стамбених зграда су почели да се појављују организоване групе фудбалских хулигана, који праве опасне бакљаде, а такве акције отворено подржавају и неки заступници СНС-а у Скупштини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Акција застрашивања Вучићевих противника

Призори београдских кровова на којима се диме бакље изгледају прилично апокалиптично, а цела акција је осмишљена како би се застрашили Вучићеви противници. Хулигани чак с кровова стамбених зграда преко разгласа узвикују пароле у Вучићеву част и нападају опозиционог лидера Драгана Ђиласа.

Izveštaj portala Index.hr o bakljadi SNS huligana FOTO: Printscreen

У сваком случају, реч је о најновијем Вучићевом удару на људска права, што се може видети и у снимку који је режирала Тијана Бајић, у продукцију Покрета Слободна Србија (ПСС)

Тијана Бајић: Желим да живим у слободној Србији, а не у нацистичкој Немачкој

Питали смо режисерку Тијану Бајић који је био њен мотив да направи овај видео.

– Мој мотив је да свет схвати шта је истина о политичком животу у Србији и ко је Александар Вучић, односно како он размишља и делује. Он није прави политичар, он је вођа хулигана. Био и остао. У свим политичким ситуацијама кад Вучић не зна како би се изборио с опозицијом, он активира навијаче. То је копија Хитлера, користи његове начине рада. Навијачи су плаћени и истренирани на такво понашање, а у томе учествују и функционери СНС-а. То ме подсећа на марширање црнокошуљаша улицама. Нећу стати, борићу се све док ова земља не постане нормална. Желим да моја деца живе у слободној Србији, а не у нацистичкој Немачкој – одлучна је Тијана Бајић.

Прочитајте још:  Трећи талас у Србији биће јачи, разматра се увођење две нове мере

Разочарање због изостанка осуде из Европске уније

Чланица председништва ПСС-а Лидија Мартиновић каже да је Вучић српско друштво “довео до тога да људи ни на улици не смеју слободно да говоре шта мисле о његовој владавини”.




– Реакција Европске уније је морала да дође много раније – каже Лидија Мартиновић из Покрета Слободна Србија на питање хрватског портала очекује ли помоћ из Европске уније.

– Нисмо очекивали да ће да жмуре из ЕУ на све што Вучић ради. Ово је апел и позив у помоћ. Овде код нас у Србији је диктатура. Вучић мора да оде, као и сви његови кадрови. Треба нам нови систем с новим људима – истиче Мартиновић.

Она сматра да би бакљаде могле да престану укидањем ванредног стања, али не искључује да ће Вучић наставити да користи “друге хулиганске методе”, нарочито јер је најавио одржавање парламентарних избора ускоро, наводи се у тексту који је објављен на порталу Индеx.хр.



Индех.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Вучићеви хулигани у Србији праве апокалиптичне призоре”

  1. @——-ОН JE У ГОВНИМА ДО”ПИНОКИО НОСА”.!

    КО ЧЕКА ТАJ ДОЧЕКА….рекоше теразиje,
    cekajuci 75-t godina”KOFERASE,KOZOJEBE,UBICE SRBA PO CENTRALNOJ SRBIJI.!!!
    KOLIKA JE CENA-KAMATA NA.ZIVOTE NEVINIH”INTELEKTUALACA”45-е u BGD i sirom Srbije od strane”OVCIH BRABONJAKA…KAMENJARSKIH”.

    POTOMCIIIIII…..DIGITRON U RUKE.
    VREME JE…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *