Како стићи до Немачке током пандемије

0

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да ће Министарство спољних послова у сарадњи са другим државним органима радити на томе да они који нпр. крену у Немачку, то учине уз гаранцију државе како би могли да прођу низ међудржавних граница и стигну на одредиште.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је засад дозвољено људима који живе у малограничном појасу, 50 километара с једне и с друге стране границе, да прелазе у суседну државу ако тамо раде или обрађују земљу.

Они пролазе без проблема и посебних мера, попут изолације, али засад функционише само са Мађарском, рекао је Дачић.

Од сутра то ће моћи да чине и грађани који живе на граници са Бугарском, а затим и са БиХ и Румунијом.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Са осталима ћемо видети како даље, није само реч о нашој граници, већ је ствар њихове отворености. То засад није у приоритету мапе пута ЕУ. Отварање граница за њих је тек у јуну”, истакао је шеф српске дипломатије.

У петак ће поново заседати кризни штаб.

“Ако данас Скупштина укине ванредно стање, неке мере остају на снази, попут мера о контроли граница. Ни данас за наше људе нема ограничења, они могу слободно да изађу из земље, али не могу да уђу у друге земље. Министарство спољних послова ће у сарадњи са Министарством здравља, МУП-ом и Министарством саобраћаја радити заједно да гарантујемо да ако неко одавде крене за Немачку, креће у организацији државе, и обрнуто, само уз нашу гаранцију да прође низ међудржавних граница”, рекао је Дачић. 

Прочитајте још:  Коронавирус би могао да остави без посла 25 милиона запослених

Истиче да питање затворених граница није само проблем Србије, већ је општи проблем.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *