Доналд Трамп (Фото: РИА Новости / Сергей Гунеев)

Председник САД Доналд Тармп оценио је да ће 2021. година бити феноменална и да ће се опоравити сви послови изгубљени због корона вируса.

Он је навео да се победничк дух очајних Американаца већ види након “отварања” више од 30 држава.

Трамп је изразио оптимизам и поред тога што је навео да су Американци очајни, да желе да се врате на посао након вишенедељне изолације, и упозорио гувернере да се брже крећу ка отварању, инаце ће се земља суочити са већом социјално-економском кризом.



Трамп је у дугом интервјуу за Фокс рекао да су неки научници и гувернери били “нереални” и “апсолутно смешни” у позивима да нестабилну економију држе затворену када је више од 33 милиона Американаца остало без посла због пандемије корона вируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Створили смо најјачу економију у историји света, најбољу коју смо икада имали, најбоље показатеље запослености, најбоље берзе, параметре пословања на сваки начин”, рекао је Тарамп и додао да су САД изазивале завист целог света.

Амерички председник поново је позвао остале гувернере да крену у правцу отварања економија.

“Послови ће се вратити, вратиће се већ следеће године, и следеће године имаћемо феноменалну годину. Људи су спремни за посао. Морамо да се отварамо”, рекао је он и додао да се победнички дух већ види јер је више од 30 држава почело да се отвара и врло снажно враћа на сцену.

Ускоро ће их бити још више, додао је Трамп.

Због коронавируса, у априлу је регистровано 20,5 милиона изгубљених радних места, због чега је незапосленост са 4,4 достигла 14,7 процената.

Прочитајте још:  Без реакције Кремља и Путина на избор Бајдена



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *