Запаљено 77 телефонских торњева због 5Г теорије завере

0

(Фото: Pixabay)

Теорија завере која неутемељено повезује 5Г технологију са коронавирусом довела је до низа подменутих пожара на телефонским торњевима у Великој Британији, објавио је Бусинесс Инсајдер.

Ова теорија почела је да се развија крајем марта, почетком априла, подударајући се са растућим бројем случајева у земљи. 15. априла, Мобиле УK, организација која представља четири британска мобилна оператера, рекла је Бизнис Инсајдеру да је нападнуто око педесет телефонских торњева широм земље – од којих већина заправо не подржава 5Г мрежу.

Мобиле УK је затим у среду 5. маја навео да се тај број попео на седамдесет седам, али и да је стопа напада на срећу успорена.



“Дневни напади су сада врло мали, али нису у потпуности престали”, рекао је портпарол.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, чини се да теоретичари завере против 5Г не нападају само торњеве и јарболе. Филип Џенсен, директор британске телекомуникацијске компаније БТ, рекао је да је један инжењер био физички нападнут док је одржавао мрежну инфраструктуру.

Теорије завере око 5Г прошириле су се друштвеним мрежама, помоћу Фацебоок-а, YоуТубе-а и Тwиттер-а. Ова теорија тврди да 5Г убрзава ширење вируса снижавањем имунолошког система тела и да је сам коронавирус фикција дизајнирана да прикрије штету коју наноси 5Г. Обе ове тврдње су лажне и нису базиране на научним доказима.



Business Insider

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *