Запаљено 77 телефонских торњева због 5Г теорије завере

(Фото: Pixabay)

Теорија завере која неутемељено повезује 5Г технологију са коронавирусом довела је до низа подменутих пожара на телефонским торњевима у Великој Британији, објавио је Бусинесс Инсајдер.

Ова теорија почела је да се развија крајем марта, почетком априла, подударајући се са растућим бројем случајева у земљи. 15. априла, Мобиле УK, организација која представља четири британска мобилна оператера, рекла је Бизнис Инсајдеру да је нападнуто око педесет телефонских торњева широм земље – од којих већина заправо не подржава 5Г мрежу.

Мобиле УK је затим у среду 5. маја навео да се тај број попео на седамдесет седам, али и да је стопа напада на срећу успорена.„Дневни напади су сада врло мали, али нису у потпуности престали“, рекао је портпарол.

Међутим, чини се да теоретичари завере против 5Г не нападају само торњеве и јарболе. Филип Џенсен, директор британске телекомуникацијске компаније БТ, рекао је да је један инжењер био физички нападнут док је одржавао мрежну инфраструктуру.

Теорије завере око 5Г прошириле су се друштвеним мрежама, помоћу Фацебоок-а, YоуТубе-а и Тwиттер-а. Ова теорија тврди да 5Г убрзава ширење вируса снижавањем имунолошког система тела и да је сам коронавирус фикција дизајнирана да прикрије штету коју наноси 5Г. Обе ове тврдње су лажне и нису базиране на научним доказима.Business Insider

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.