Илон Маск: Ускоро импланти у људском мозгу

2
самоубиство

Илон Маск

Илон Маск је поново говорио о будућности вештачке интелигенције и улози коју његова компанија има у стварању услова за симбиозу између људи и робота.

Између осталог је открио и да је стартап Неуралинк, у чијем је оснивању учествовао, близу да започне тестирања на људским субјектима.

Неуралинк је још 2019. године потврдио да је креиран робот који имплантате за интеракцију с компјутерима може да интегрише дубоко у људски мозак.



Резултати су добијени на основу тестирања на лабораторијским пацовима у чије је мозгове имплантовано 1.500 електрода за које још увек не може са сигурношћу да се тврди да би функционисале и у људском мозгу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако се покаже као функционална, технологија би на првом месту, тврде експерти, требало да послужи за враћање покретљивости, вида, као и способности говора и чула слуха онима који су их изгубили.



Маск, са друге стране, тврди да ће повезивање мозгова с компјутерима бити једини начин да се одржи корак с развојем вештачке интелигенције. Тако би технологија која је замишљена као лек могла да послужи као нешто далеко моћније.

У том контексту је најављено да се тестирање на људима очекује “за мање од годину дана”, а импланти који се уграђују дебљине су четвртине обима људске длаке, па ће се у мождано ткиво интегрисати уз помоћ игала које ће помоћи да се избегне оштећење крвних жила на површини мозга.

Тако уграђени сензори би требало да хватају сигнале из мозга и да их шаљу до пријемника – чипа који се уграђује на горњу површину лобање, а одатле се информације преносе бежично до намењеног уређаја, пише портал Пи-Си прес.

Прочитајте још:  Маск је америчке испоруке касетних граната Украјини назвао лицемерним



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Илон Маск: Ускоро импланти у људском мозгу

  1. Место му је у затвору а његов криминално стечен капитал да се подели сиротињи од чијих уста је и узет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *