Увин чај – моћан природни лек против уринарних инфекција: Овако га треба пити

0

Биљка ува лечи упалу мокраћних путева и бубрега изазваних различитим бактеријама, а посебно веома упорном ешерихијом коли. Чак је и лекари у терапији препоручују у комбинацији са антибиотицима, ради лакшег елиминисања уринарних инфекција. Сматра се да је делотворна и у лечењу повећане простате, али и дијабетеса и дијареје.

Због доказане лековитости увин чај је више од 150 година уписан у све фармакопеје света. Осим што отклања готово све инфекције уринарног тракта, показао се изузетним у елиминисању песка и камена из бубрега, при чему најбоље резултате постиже као чајна мешавина.



Чајна мешавина садржи по 50 г листова уве и брезе, и исто толико ризома биљке пиревине. Чај се справља тако што се кашика мешавине прелије шољом воде и кува поклопљена 3 до 5 минута на најнижој температури, јер не сме да ври. Након кувања треба да одстоји 2 до 3 сата. Пије се процеђен.

Увин чај се пије трипут дневно, не дуже од две недеље у континуитету. Конзумира се свеж и без шећера, меда или заслађивача, јер могу да умање његову делотворност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *