ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ: Вирус ће нестати и неће требати вакцина

1
Др Бранимир Несторовић (Фото: Принтскрипт)

Пулмолог др Бранимир Несторовић наставља да даје контроверзне изјаве, које се дијаметрално разликују од ставова осталих стручњака Кризног штаба, посебно Предрага Кона и Дарије Кисић Тепавчевић. Овога пута рекао је да је пандемија корона вируса готова за ризичне групе и да не треба више носити заштитну опрему.

– Овај вирус је јако слаб. Немамо тешке пацијенте. Имамо параметре који то показују. Не може нико да нареди да се носе маске. Пандемија је прошла и време је да се окренемо животу, не можемо више да чекамо и седимо затворени, 0,01 одсто је шанса да се разболите – рекао је Несторовић за ТВ Панчево.

Према његовим речима, корона вирус је показао колико је здравље људи урушено и сву слабости здравстевног система на Западу.

– Ми смо успели да заштитимо старе и здравствени систем јер смо имали опрему коју су нам дали Кинези. Сваки смртни случај је страшан, али добро смо прошли. Било је важно све стегнути два месеца и сада можемо да се вратимо нормаланом животу, да вратимо све што смо изгубили – додао је Несторовић.

в


Он је оценио да су бивше комунистиче земље боље прошле кризу коју је смртоносни вирус изазвао.

– Кад регулишете здравство да буде профитабилно, важно вам је да доноси новац, не занима вас безначајан пацијент. Новац се добија од трансплантација. Они су примарно здравствену заштиту заборавили. Терцијарна здравствена заштита је битна јер доноси новац у западним земљама – објаснио је.

Како каже, корона може да се лечи светлошћу, зато је битно да се сунчамо.

Вакцина против Ковида 19 ће тешко бити направљена.

– Трамп је све добро рекао, вирус ће нестати и неће требати вакцина. Не може да се направи вакцина за вирус који се мења – објаснио је Несторовић.

Позвао је грађане да ове године летују у Србији.

– Није то велики проблем не ићи на море – рекао је Несторовић.Блиц

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.