Премијер Ђоковић, министар културе Аца Лукас: Кладионичарска изненађења за јунске изборе у Србији

0
Новак Ђоковић (Фото: Photo by Tom Dulat/Getty Images)

Парламентарни избори у Србији биће одржани 21. јуна, а неке кладионице већ су организовале клађење и формирале квоте за избор – председника Владе, министара, председника општине Параћин, градоначелника Шапца… На кладионичарској листи за премијерску фотељу нашао се чак и Новак Ђоковић, а квоту за министра има и Аца Лукас.

Неке квоте су, у најмању руку, хумористичке, али у исти мах и реалне, попут оне да најбољи тенисер света постане премијер Србије, која износи чак 5.000. Дакле, уколико уложите 100 динара и Ноле заиста после неког научно-фантастичног велеобрта наследи Ану Брнабић, добићете пола милиона динара.

Парламентарни избори у квотама
Исту квоту са српским тениским асом деле и познати Јутјубер Богдан Илић – Бака Прасе, глумци Лазар Ристовски, Светислав Гонцић и Ненад Јездић, бивши фудбалер Ненад Бјековић и водитељ Иван Ивановић.

„Ви никада не знате како ће се и шта десити. Навешћу пример министра омладине и спорта Вање Удовичића, који је био један од најбољих, ако не и најбољи наш ватерполиста, а после неког времена он је прихватио да се бави политиком“, рекао је за Спутњик Вук Динчић, директор корпоративних послова компаније „Меридијан“.
На кладионичарској листи за избор премијера нашао се и Звездан Терзић, са квотом 1.000, Иван Тасовац са 500, као и власник „Пинка“ Жељко Митровић, чија квота износи 120.

На листи и естрадне личности
Најмању квоту, односно, према кладионици „Меридијан“, највеће шансе, да буде изабрана за премијерску позицију има Ана Брнабић – 1.50. Дакле, на уложених 1000 динара, подићи ћете са благајне свега 1500 динара уколико премијерка задржи фотељу.

„На основу наших статистичких података, које имамо од 2008. године, ми креирамо понуду. Те године смо прогнозирали победу Бориса Тадића на изборима, а то се и десило“, истакао је саговорник Спутњика и додао да се понуда мења у зависности од тога колико ће странака изаћи на изборе, колика је излазност и сл.
Јутјубер Бака Прасе нашао се и на кладионичарској листи за министарску фотељу и то са квотом 500, коју с њим за исту позицију дели и народна посланица Вјерица Радета.

Са квотом 151, на истој листи, нашао се и фолк певач Александар Вуксановић – Аца Лукас, а ту је поново и Жељко Митровић са квотом 101.

Кризни штаб и у кладионицама
Испред њих су епидемиолози Бранислав Тиодоровић са квотом 75, Зоран Радовановић са 51, Предраг Кон са 10, пулмолог Бранимир Несторовић са 5, као и заменица директора „Батута“ Дарија Кисић Тепавчевић са квотом 1.50.

Са ниским квотама за ту позицију су и Расим Љајић са 1.10, Ивица Дачић и Милан Кркобабић са по 1.05, као и министар финансија Синиша Мали, који је носилац најмање квоте за избор министра – 1.01.

Могуће је кладити се и на то да ли ће нека странка прећи одређен проценат добијених гласова.

Предвиђени проценти гласова по странкама су: СНС 61.01, СПС-ЈС 13.75, СРС 4.01, ПСГ 4. Исти принцип важи и за изласност, за коју се предвиђа да буде 52.5 одсто. Квоте за то клађење су по 1.80.

„Тренутно имамо највише тикета који се односе на излазност, јер се о томе доста прича. Имамо и доста тикета везаних за то ко ће бити председник владе, а након тога следи клађење на министре. То је тек почетак, мислим да ће у другом делу изборне кампање бити много интересанстније“, закључује Динчић.

спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.