10 пута јаче од витамина Ц и Е: Семе које спречава рак, инфаркт, старење ћелија и још низ обољења!

0

(Фото: Shutterstock=)

Екстракт семена грожђа садржи концентроване материје из грожђа које које су неописиво ефикасне када је у питању заштита крвних судова, јачаје капиларне мреже, спречаваје оксидације масти и настанак инфаркта. Поред тога, екстракт семена грожђа стабилише венске крвне судове и смањује ризик од развоја проширених вена, смањује артеријске плакове – масти које се накупљају на зидовима крвних судова. Ово семе штити и ваше очи, јер спречава дегенеративне промене макуле и настанак катаракте.

Не све то, грожђе и његово семе одличан су антиоксиданс, десет пута јачи од витамина Ц и Е, што значи да штите ваш организам од слободних радикала који су проузроковачи обољења какав је канцер, али и потпомажу детоксикацију, односно избацивање отрова из организма.

Семе грожђа има следећа дејства:

Антиоксидантно – спречава оштећења ћелија која настају под дејством слободних радикала, зрачења, различитих хемикалија и штетних агенаса

Штити срце и крвне судове – спречава атеросклерозу, настанак тромба

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Снижава холестерол нарочито ЛДЛ (лош холестерол)

Смањује могућност настанака инфаркта миокарда

Ојачава ослабљене крвне судове код проширених вена, смањује оток и упале

Смањује оштећење очних структура – макуларна дегенерација и катаракта

Утиче на регулацију шећера код дијабетеса и смањење компликација које дијабетес проузрокује



У прилог томе колико је црно грожђе и црно вино здраво и важно у превентиви многих стања и болести, говори и чувени „француски парадокс”, који статистички указује на веома мали проценат инфаркта микоарда у Француској, упркос високом проценту засићених масти које користе у исхрани (свињско и говеђе месо).

За разлику од њих Немци који конзумирају претежно пиво, а хране се на готово исти начин, немају ни изблиза добру статистичку слику када је реч о коронарним болестима и инфаркту срца.

Прочитајте још:  Народни лек који успешно лечи више од 10 болести: Овако се прави тинктура од кукурузне свиле! (РЕЦЕПТ)

Научници и кардиолози ово објашњавају редовном употребом црног вина, које је богато полифенолима, флавоноидима и проантоцијанидинима, који имају базичну улогу у заштити кардиоваскуларног система.

Медитеранска дијета је такође богата флавоноидима и полифенолима (грожђе и друго воће и поврће, вино, маслиново уље – незасићене масне киселине, цело зрно – интегрални производи, риба) и научне студије су је прогласиле за најбољу дијету 2019. управо због тога што је такав режим исхране, на подручјима на којима се вековима упражњава (Медитеранске земље) показао да људи и читаве земље које га се придржавају имају значајно мању стопу обољевања и смртности од кардиоваскиуларних обољења.

Боју грожђу дају пигменти проантоцијанидини, који су заслужни за јачи антиоксидативни ефекат црних и црвених сорти грожђа у односу на беле. Сматра се да црно вино садржи 10 пута више флавоноида од белог вина. Међути, истраживања су потврдила да бело вино има изузетни висока антиоксидативна својства, па самим тим игра важну улогу у спречавању неких других обољења.



(Стил.курур.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *