Наша Маја, електричар, ђачић Орлић, др Атлагић и дијета

0

Џабе шерпе, лонци… Да цела Србија узме да непрестано лупа читаву годину, не би се изједначила ни са једним даном лупања у Скупштини Србије.

Да се одмах изјасним: са многим потезима Бошка Обрадовића — лидера Двери, народног посланика (још који дан!), поготово са физичким нападом на народног посланика Маријана Ристичевића — се не слажем!

Чак, сматрао сам а и сад сматрам, да Двери (са све Савезом за Србију) морају да изађу на редовне парламентарне изборе у корона недоба, да на гласање позову своје присталице, а има и њих (на ужасавање надобудног заменика шефа Посланичког клуба СНС доктора Владимира Орлића, код којег се, да је случајно доктор медицине, никад не бих лечио!; притом, том истом Орлићу је Вјерица Радета, посланик српских радикала, одржала бесплатан час из познаније права и правних наука — да је испао напросто смешан.)




Само, нису ми Бошко Обрадовић, ни доктор Александар Орлић тема ове моје белешке, јер овакав когломерат идиотлука на једном месту — нажалост у Сали Народне скупштине где им место није — поодавно није виђен!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Права тема је — председник Скупштине Србије, познати новосадски адвокат Маја Гојковић из угледне адвокатске породице, која, потпуно сам убеђен у ово што пишем, тачно и прецизно зна о чему се ради!

У вишесатној и вишедневној “расправи” у парламенту Србије — о потврђивању неких одлука и прописа, али више о одбрани лика и дела председника Србије Александра Вучића, и вансеријским успесима Српске напредне странке и бесомучним нападима на “љотићевца” и “фашисту” Бошка Обрадовића, “његовог шефа Драгана Ђиласа”, па некаквог Драгана Шолака (оснивача компаније Сербиа броадбандс (СББ), нејаког Вука Јеремића и “њихових тајкунских медија”…се објективно, благо речено — претерало.

Прочитајте још:  Др Кон: Уведимо полицијски час

“Наша Маја”, данас ударна песница СНС, као својевремено и десна рука Војислава Шешеља и јединствене Српске радикалне странке, да не помињем и бројне странке којима је прошетала, кад год је имала прилику да држи дугме за укључивање/искључивање микрофона, као какав висококвалификовани електричар, најчешће је то радила кад су говорили усамљени представници опозиције који су били на седници. Kонкретно — Ђорђе Вукадиновић, који је потпуно легитимно износио свој политички став, идеје и примедбе, бирајући речи, и не помињући било какве ружне епитете за властодршце, а СНС то и јесте. На сваку примедбу (пристојно изнету, независно од тога да ли се слажете с њом или не), „наша Маја“ се хватала за прекидач и народним посланицама, једноставно, као маказама, “секла струју” и искључивала тон!




Такве маказе нису биле у функцији кад год су СНС посланици причали, махом шта год им падне на памет, који су вишеструко прекорачивали време за двоминутну реплику (по пословнику!) и све зо се завршавало са “хвала лепо!”
Посебно су биле занимљиве дефиниције “наше Маје” — ко су криминалци, битанге, барабе, наркодилери и слични употребљени демократски изрази и епитети…

То, што “наша Маја”, као председник Скупштине и “држач микрофона” на то по важечим (неважећим?!) скупштинским прописима није имала право, имала је!

Јер, СНС има већину у парламенту! А зна се — код нас ко има већину увек терорише мањину.
Амин!

Ипак, тема са скупштинског заседања било је напретек: неке су важне, неке мање важне, а неке, Бога ми, и хумористичке и смехотресне…

Да су којим случајем живи великани наше писане речи Бранислав Нушић, Јован Стерија Поповић илити Радивоје Лола Ђукић — а не почивши, наша литература би била богатија за многа вредна дела о нама и нашој стварности…
Ту, да поменем, и „чувеног“ СНС доктора Атлагића чије дискусије увек разгале све оне који имају живаца да слушају њега и његово поимање наше тужне збиље. О “доктору Атлагићу”, описаном као „поносу Напредњака“, доста је писано. А ево и његове биографије: Рођен 30. априла 1949. Основну школу завршио у Островици, гимназију педагошког смера у Бенковцу, Филозофски факултет у Бенковцу, смар историја и педагогија. Потом уписује постдипломске студије на Филозофском факултету у Задру а докторирао на Филозофском факултету у Приштини где је професор и члан Сената Универзитета. Објавио је осам књига и преко 150 научних радова). Био је заступник у Сабору Републике Хрватске и председник општине Бенковац, као и председник Републичке заједнице за науку Хрватске. Након избора 2012. године, изабран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије. Члан је Одбора за дијаспору и Србе у региону, Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко душтво и заменик члана у Одбору за Kосово и Метохију.

Прочитајте још:  У најближем комшилуку нови нуклеарни реактори: Да ли смо и колико безбедни?

У Србији је, нажалост, одавно познато да они који много пишу — слабо читају, а да су они који читају изгледа слабо функционално писмени. Али, др Атлагић је својим “делом” лучоноша академске поплаве у редовима напредњака.
О “успесима” др Атлагића и његовим “научним достигнућима у Скупштини Србије, у “Сведоку” често је писао мој, сад и нажалост почивши новинар Миливоје Глишић, бард писане речи.




И, таман кад сам помислио да је крај будалаштина из Скупштине, на ред је стигла — дијета. Прво су дијету, штрајкујући глађу на скупштинским басамацима, започели опозициони посланици, угледни доктор Миладин Шеврлић и Бошко Обрадовић…кад ођедном, из чиста мира и сити, на столицама, пред Скупштином Србије придружили су им се и чувени СРС прелетачевић и неколико недеља СРС кандидат за председника Србије, данас шеф посланичког клуба СНС (чудни су путеви господњи) Александар Мартиновић и нова СНС звезда у успону Сандра Божић.

Е, сад, ово је дилемма! Да ли су се Александар и Сандра (СНС) придржили да подрже Шеврлића и Обрадовића у захтеву да се расправља о Kосову, или да њихов штрајк глађу обесмисле?!

Не верујем да Александар Мартиновић не зна да је правосуђе у Србији самостално, а не послушник странке на власти!
Али, могу да верујем, да он, ШЕФ посланичког клуба ЗНА и ВЕРУЈЕ, да оваквим дијеталним притиском може да прислили правосуђе да неког ухапси или ослободи?!

Ако је то идеја, онда све СНС приче о развоју демократије, демократским принципима, слободама и којечему још могу да се подведу под “смути па проспи”?!

Истина, могу да разумем, можда посланика СНС Сандру Божић: корона узмиче, време је све лепоте, стижу годишњи одмори, плаже и време је да се дотера линија и поради на изгледу?
Kо зна? Све је ограничено осим људске глупости!

Прочитајте још:  Амерички командант: Упркос корони наши бомбардери и балистичке ракете спремни за рат

Уостлаом, имали смо да је власт организовала протестни скуп против опозиције, па је ред сад и ово…
Али, ни овај изум није нов: да валст штрајкује глађу није већ применио надалеко чувени иноватор Александар Вулин, министар војни кад је неколико дана спроводио дијету штрајкујући глађу?!
Па, јесте!

И?

Ништа!

У Србији гладују само они који морају, а ови што гладују добровољно, обично заврше сити… А оваца је много.

Пише: Владан Динић, гл. и одг. уредник Сведока



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *