Објављен број телефона помоћу којег се можете пријавити за помоћ од 100 евра

0
(Фото: Пиксибај)

Од данас сви пунолетни грађани, који имају личну карту и пребивалиште у Србији, могу и телефоном да се пријаве за једнократну помоћ од 100 евра.

Број телефона контакт-центра је 0800/101-100.

У контакт-центру ћете имати прилику да чујете аутоматски наснимљен глас, коме ћете моћи да оставите своје податке. Матични број и број личне карте ће се уносити путем телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер, наведено је на Инстаграм налогу министра финансија Синише Малог.

Пријављивање за помоћ од 100 евра путем сајта Управе за трезор могуће је од 13. маја, а за мање од 38 сати пријавило се три милиона грађана.Помоћ од 100 евра пензионери и грађани који примају социјалну помоћ добијају по аутоматизму и без пријављивања. Влада Србије ће им ту помоћ данас уплатити, а моћи ће већ сутра новац да подигну.

У банци Поштанска штедионица, где пензију преко милион корисника, све експозитуре ће сутра радити продуженим радним временом од 8 до 18 часова, каже за РТС Александар Чортан, члан Извршног одбора банке Поштанска штедионица.

Пензионерима који пензију примају на кућну адресу, њих је око 300.000, помоћ ће бити исплаћена путем рачуна банке Поштанска штедионица и новац ће им бити на рачунима сутра.

„Испоруке на кућну адресу неће бити, позивамо ову категорију пензионера да посете неку од експозитура банке Поштанска штедионица и подигну новац“, навео је Чортан.

За пензионере који немају отворене рачуне у банци, биће отворен наменски рачун за исплату ове помоћи који ће након подизања новца бити затворен.

Поред пензионера, и корисници социјалне помоћи аутоматски добијају ову помоћ. Они ће помоћ примити путем банке Поштанска штедионица и та исплата је предвиђена за четвртак 21. мај, додао је Чортан.РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.