Амнезија хрватских бискупа

0

Баш када се у Србији обзнани дуго сакривани немачки документарни материјал о страхотама хрватског концлагера Јасеновац, у ком је један од најгорих управника био и RKC свештеник Мирослав Филиповић (прозван „фра сотона“ због испољене љубави наспрам заточених Срба), некако случајно, изненада се обнародова и писмо хрватских бискупа упућено његовој Светости, српском патријарху Иринеју!

У добро познатом маниру „швајцарског сира“, католички првосвештеници прозивају прекорно патријарха за његове „тешке речи“, којима oн ето отежава наводно складан живот Срба у данашњој Хрватској, где повампирено усташтво на сваком кораку видљиво прети својим намерама које само селективно „слепи“ бискупи не виде, иако су веома присутни у свакодневном животу такве европске Хрватске!

Амнезија која је присутна у том братском писму није ништа ново, још од далеке 1941.године почиње планско и злонамерно порицање злочина геноцида над Србима, у ком је једна планирана ставка била – насилно превођење трећине православних Срба у католичанство!

Чињеницу, да је RKC у NDH формирала и трочлану комисију за превођење Срба коју је предводио бискуп Јанко Шимрак, добрице хрватске не помињу у свом братском писму, али ни нешто новији детаљчић да је некако слично деведесетих година прошлог века, само у граду Загребу прекрштено неколико десетина хиљада православне деце, чији су родитељи из страха затражили отпуст из књиге крштених у загребачкој православној епархији, о чему је чак и добри Хрбин Милорад Пуповац јавно говорио, чак и писао челницима ЕU, као видљив пример националне и верске нетолеранције!




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Добрице хрватске, као и београдски министар-певач, наглашено потенцирају да за злочине (геноцида и Холокауста?) нису одговорни народи него појединци именом и презименом, али ипак изузимају хрватског првосвештеника Степинца, иако је он био војни викар NDH и благосовио све кољаче-католике, јер муслимани као тадашње „hrvatsko cvijeće“ на истом радном задатку, ипак нису били под његовом верском надлежношћу!

Прочитајте још:  Д.И. Мендељејев о индустријализацији Русије

Добрице хрватске не казују о детаљчићу, да су управо жупници RKC издавали уверења оним Хрватима који похрлише у лијепу њихову, да своје сеоске куће силом замене са Србима из Западне Славоније, далеко квалитетније грађеним и савременије намештеним, са пуним конфором и нарочито пољопривредним машинама, које ти Срби нису могли да извезу само на путни лист, јер им је „демократска домовина“ управо забранила издавање пасоша!

Хрватске добрице, истичу како је добра демократска власт у данашњој Хрватској чак вратила знатан део добара СПЦ које су наводно отели зли хрватски комунисти, али притом ето заборављају да је најпре законом забрањена СПЦ у NDH, те опљачкани сви храмови, већина цркава у Горњокарловачком и Пакрачком владичанству уништена, притом пљачкајући фрушкогорске манастире горе него отомански освајачи, за четири века!

О убијању свештеника и првосвештеника СПЦ, и то на бестијалан начин, добрице ни речи не прозборише, а чак су се и талијански окупатори (као добри католици) згражавали над тим злочинима, директно пишући и језиве фотографије шаљући и Светом оцу у Рим!

Биће да у сјемеништима и на богословском факултету нису учили ту лекцију, док баш безобразно држе лекцију српском патријарху, видно погођени што он у својим беседама помиње бројне покрајине у данашњој Хрватској, где су Срби као народ вековима живели, а не никаква национална мањина, кao у данашњој Хрватској!




О оној ситници, да српски патријарх само „треба“ (по бискупском диктату – мора) своје вернике да позива да буду покорни таквој, назови, демократској власти, која отворено толерише србофобију, није ни потребно коментарисати.

Брижни бискупи „вапе“ притом за наставак дијалога са СПЦ, биће да су стога и обнародовали овај свој писмени диктат његовој Светости, да се унапред знају услови под којима ће се они удостојити да наставе дијалог!

Прочитајте још:  Рокер и падобранац против Новомученика Јасеновачких

Са Каптола, из Загреба тим писмом ништа ново и није стигло, изузев ако добрице заправо нису желеле да свом Светом оцу у Ватикану само покажу да они нису „непослушни“, и да их више не кара због навике да за сва „непочинства“ (читај безобразлук) у демократској Хрватској, чланици и ЕU и NАТО, увек окривљују СПЦ!



ИЗВОР: https://srpskistav.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *