Пре него што је претучен адвокат Петронијевић изнео тајне о Чеди Јовановићу

1

Горан Петронијевић

Група хулигана ноћас је напала и брутално претукла адвоката Горана Петронијевића и пензионисаног судију Новицу Пековића, јавиљају медији.

Петронијевић и Пековић су, према наводима медија, били у башти кафића на Врачару и без било каквог повода напала их је око поноћи група хулигана која је претходно правила галаму и добацивала пролазницима а седели су у кафићу непосредно крај угоститељског објекта где су били Петронијевић и Пековић.

Они су, како је јављено, превезени у Ургентни центар и констатове су им тешке телесне повреде.

Петронијевић је потврдио да је дошло до тог напада и навео да ни он ни Пековић, који је био председник Апелационог суда у Новом Саду, не познају нападаче.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Незванично, два хулигана су идентификована и ухапшена.

Шта је Петронијевић све рекао о Чеди прочитајте на овом линку:

Мистериозни Ђинђићев састанак у Лондону: Зашто је после тога морао да отера Чеду и многе блиске сараднике …

Адвокатска комора Београда осудила напад

Адвокатска комора Београда (АKБ) осудила је данас напад групе хулигана на адвоката Горана Петронијевића и судију Новицу Пековића и захтева од органа кривичног гоњења да без одлагања предузму све како би починиоци овог злочина били идентификовани и кривично-правно санкционисани.

““Сматрамо да напад на сваког нашег колегу представља напад на све нас, којим се покушава застрашити адвокатура као самостална и независна професија”, наводи се у саопштењу АKБ.

Kомора подсећа да је у више наврата указивала на важност спровођења потпуне и делотворне истраге у случајевима напада на адвокате који морају уживати једнаку кривично-правну заштиту као судије и јавни тужиоци.

Прочитајте још:  "ЈЕЗИВО, СЕКТАШКИ!": Свештеник Илић о новом споту Министарства и Владе Србије (ВИДЕО)

Овај случај обесног напада групе хулигана на адвоката и судију у сред Београда и наношење тешких телесних повреда представља јасну слику угрожености и адвоката и судија и јавних тужиоца, имајући у виду одговоран посао који обављају у вршењу правде.



Због тога је неопходно да одговор државе у случајевима оваквих напада буде јасан и да пошаље поруку сваком ко мисли да може напасти неког од нас и проћи некажњено.

Министарство правде: Осуђујемо сваки вид насиља, а посебно над адвокатима и носиоцима правосудних функција

Министарство правде осудило је напад на адвоката Горана Петронијевића и судију у пензији Новицу Пековића, који се догодио у центру Београда.

“МИнистарство поздравља брзу реакцију надлежних органа у откривању одговорних за овај случај и очекује да се хитно утврде све околности напада, како би се у најкраћем року нападачи привели правди”, наводи се у саопштењу.

Из министарства су истакли да осуђују сваки вид насиља а посебно над адвокатима и носиоцима правосудних функција, који се, како су навели, свакодневно боре да заштите права грађана и правни поредак земље.



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пре него што је претучен адвокат Петронијевић изнео тајне о Чеди Јовановићу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *