Трамп: Правимо супер-ракету, биће 17 пута бржа и од руске и од кинеске

0

Доналд Трамп (Фото: AP Photo / Matt Rourke)

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да САД праве супер-ракету која ће бити боља по карактеристикама и од руске и од кинеске, преноси „Вашингтон тајмс“.

Иако није изнео никакве додатне карактеристике те ракете, Трамп је рекао само једно, а то је да ће она бити 17 пута бржа од свих средстава којима располажу и Русија и Кина.

О овом оружју Трамп је саопштио новинарима приликом званичне презентације нове заставе Космичких снага САД.

„Имаћемо, ја је тако зовем, супер-ракету. Као што су ми недавно саопштили, биће 17 пута бржа од њихових. Знате, Руси имају ракету која је пет пута бржа, а Кинези нешто мало још брже. Сада ћемо ми имати ракету која је 17 пута бржа, већ смо је одобрили“, рекао је Трамп.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, представљању нове заставе космичких снага САД присуствовали су бројни војни и државни званичници, а шеф Пентагона Марк Еспер оценио је да је ово „историјски дан“, те да ће од ова сада застава стајати тамо где стоје и осталих пет које представљају све родове америчке војске.

„САД ће учинити све да космос остане то место које, не само да ће чувати Америку, већ ће и подржавати њену економију“, додао је Еспер.

Рогозин иронично: Предајемо се

Шеф руске комсичке агенције „Роскосмос“ иронично је прокоментарисао наводе Трампа о новој супер-ракети рекавши да, по свему судећи, Русија више ништа неће бити у стању да „улови“, те да јој једино преостаје да се преда.

„Против супер-ракете немамо шта да урадимо. Предајемо се“, написао је он на Твитеру.

Прочитајте још:  Руско Министарство одбране: Украјински милитанти држе стотине људи у хемијској фабрици у Северодоњецку



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *