Ухапшена жена осумњичена за подметање “мистериозних” пожара у Пријепољу

0

ЗА мистериозне пожаре у пријепољском насељу Суводо, где су од почетка године гореле инсталације чак пет кућа, а мештани данима живели у страху, по свему судећи крив је људски фактор, тачније – једна жена. Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Косу Т. (57), из Пријепоља, због сумње да је извршила кривично дело изазивање опште опасности, односно да је намерно подметала пожаре.




– По налогу дежурног тужиоца, њој је одређено задржавање од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведена у Основно јавно тужилаштво у Пријепољу на саслушање – потврдила је, за “Новости”, Јасминка Бошковић, портпарол ОЈТ у Пријепољу.

Серија пожара на инсталацијама и кућним апаратима дешавала се из необјашњивих разлога, чак и када није било напона на електромрежи, што је изазивало панику и страх међу житељима Суводола. Ухапшена Коса Т. је супруга Зорана Т, у чијој кући су се пожари прво јавили. На сумњу да Коса пали електроинсталације, истражитеље је навела чињеница да је она боравила у свакој од кућа где се ватра појављивала. Полиграфско тестирање прошао је њен супруг Зоран, али не и она.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– И даље не могу да поверујем да је моја жена изазивала пожаре, убеђен сам да није крива. Обоје смо били подвргнути полиграфском тестирању, ја сам прошао тест, али она није. Мислим да је моја супруга била под стресом и да је због тога пала на полиграфу – у даху каже Зоран Т.

Горело је и у кући Жељка О., брата близанца ухапшене Косе, а у среду ујутро букнуло је на инсталацијама у кући Мире и Станка Цмиљановића, када се запалио бојлер у купатилу. Станко каже да је изненађен сазнањем да је ухапшена Коса, која је у његовом дому преспавала са двоје деце.

Прочитајте још:  Белег јунацима на тромеђи

– Не знам шта да кажем, затечен сам. Надам се само да ће ова мистерија око паљења кућа бити решена и да ћемо поново имати миран сан – збуњено прича Станко.

УПАЉАЧЕМ ПАЛИЛА ПРЕКИДАЧЕ

Како незванично сазнајемо, до пожара је долазило тако што је осумњичена упаљачем палила сваки од прекидача или кућних апарата. Како је реч о пластици, која споро гори, она би се убрзо удаљила из просторије да би након неколико минута сугерисала да се осећају дим и ватра. Шта је био тачан мотив изазивања пожара утврдиће истрага.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *