Војна полиција од данас обезбеђује три мигрантска пункта у Шиду

0
(Фото: EPA ANTONIO BAT)

Три мигрантска пункта у општини Шид од данас ће контролисати припадници Војске како би се обезбедили мир и безбедност грађана, изјавио је председник Александар Вучић. Одлуку је, каже за ТВ Прву, донео на основу безбедносних процена надлежних служби и захтева грађана. Репортер РТС-а јавља да се очекује да припадници Војске стигну у поподневним сатима.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је за ТВ Прва да ће Војна полиција, која спада у посебне специјалне јединице, заузеће сва три пункта – Адашевци, Принциповац, Шид и преузети потпуну контролу.

„Не могу ја да кажем да се дешава извршење најстрашнијих кривичних дела, али да ли имате од ситних крађа и упада на поседе и тако даље, у току су и летњи радови и људи се осећају несигурно и небезбедно. Не можете мигрантима потпуно да забраните кретање. А у таквим условима људи који немају новца, који су гладни онда траже решење да упадају у куће. То морамо да спречимо и гарантујемо мир и безбедност нашим грађанима. То ћемо да урадимо“, изјавио је председник Вучић.

Репортер РТС-а јавља да се очекује да припадници Војске стигну у општину Шид у поподневним сатима.
Заменик председника општине Шид, Зоран Семеновић, каже за РТС да је тренутна ситуација врло комплексна.

„Са укидањем ванредних мера суочили смо се са новим проблемом, са прихватом миграната који су добили слободу кретања, и раширили се по целој територији општине, посебно по селима и самом Шиду. Дошло је до битног угрожавања имовине грађана, неколико упада у куће, и обрачуни међу њима допринели су да се грађани не осећају безбедно“, рекао је Семеновић.

За време ванредне ситуације, док је била војска на територији општине је, каже, било изузетно добро, због чега се захвалио председнику Вучићу и држави која је увидела проблеме.

„Шидска општина је имала само један случај зараженог ковидом 19, и наш случај је излечен. Плашим се да због великог протока људи, пре свега два гранична прелаза, великог прилива људи који су дошли из иностранства не дође неким случајем до неког контакта миграната преко таксиста са људима који су позитивни. Да би се избегла велика катастрофа, ми ћемо се придржавати свих мера које смо и до сада имали. Алепујем на људе који су у прихватним центрима да заштите те мигранте од потенцијалне заразе, јер би били катастрофални резултати да уђе у неки прихватни центар са преко 900 људи неко ко је заражен“, истакао је Семеновић.RTS

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.