ОРИГАНО је незаменљив зачин, а да ли знате и шта све ЛЕЧИ?

0

Оригано (Фото: Депозитфото)

На помен оригана, већина помисли на зачин специфичног мириса без ког су незамисливе пице и пасте.

Међутим, због лековитих састојака и есенцијалних уља која поседује, оригано је изузетно делотворан код бројних здравствених тегоба. Истраживања су показала да има два до три пута веће антиоксидативно дејство од других биљака, а од јабуке чак 42 пута, од кромпира – 30, поморанџе – 12, боровнице четири пута…




Чај од оригана је благодет за организам.
Примера ради, чај од оригана регулише бројне здравствене тегобе изазване падом имунитета и нарушавањем цревне флоре, код бронхитиса, прехладе, упале грла. Укус му је, истина, чудан (јак, горак, после испијања дуго га осећамо у устима…), па је најбоље у апотеци или продавници здраве хране купити спремљен чај у кесицама.

Уколико желите сами да га направите, у џезву или лонче провреле воде ставите кашичицу до две измрвљеног лишћа оригана. Оставите да стоји поклопљено најмање пет минута. Затим процедите и пијте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако је чај поклопљен у већем чајнику, што дуже стоји, то постаје укуснији. Важно је да се потпуно не охлади, јер му укус тада није баш пријатан.



Александра Миката / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *