У више европских градова одржани протести због рестриктивних мера

0
протеста

Лондон (Фото ЕПА/FACUNDO ARRIZABALAGA)

У више европских градова данас су одржани протести против рестриктивних мера због коронавируса, а највише демонстраната било је у Немачкој, у Пољској је полиција употребила сузавац, док је у Лондону ухапшено неколико демонстраната.

У Немачкој су демонстранти протестовали углавном против рестриктивних мера уведених због епидемије коронавируса, али протесте су одржали и тзв. теоретичари завере, противници вакцинације, екстремни левичари, ултрадесничари, а било је и скупова који немају никакве везе са рестрикцијама.

У Берлину протесте раздваја 1.000 полицајаца који контролишу да се на једном месту не окупи више од 50 људи. Више стотина људи окупило се на скупу теоретичара завере и познатог кувара Атиле Хилдман против рестриктивних мера.



У Минхену је полиција односила демонстранте од којих многи нису носили маске нити су држали прописано физичко одстојање, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Протести су углавном протекли мирно, осим у Хамбургу, где је полиција употребила сузавац да раздвоји 800 левичара и десничара, а неколико особа је ухапшено. У Хамбургу је одржан и протест против теорија завере, преноси „Велт”.

У Штутгарту се, како је најавио организатор Михаел Балвег, очекује 500.000 људи. Због ризика од ширења инфекције дозвољено је учешће 5.000 људи, па је полиција остале упућивала на друго место. Демонстранти су обавезни да поштују дистанцу од 1,5 метра између себе, као и да носе маске.



У Варшави је одржан протест послодаваца против рестриктивних мера. Полиција је ухапсила на десетине људи укључујући једног опозиционог сенатора, а употребила је и сузавац против демонстраната. Протест није био дозвољен, преноси АП.

У Хајд парку у Лондону одржан је протест против карантина али и вакцинације. Демонстранти су узвикивали пароле попут „Слобода”. Неки су седели на трави и правили пикник поштујући мере дистанце, док су се други скупљали у групама.

Прочитајте још:  Градоначелник Отаве: Демонстранти држе град под контролом

Полиција је ухапсила је 13 особа.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *