Нешто се догађа али сви крију: Европа захтева од САД своје злато

0
(Фото: Промо)

Сједињене Државе уложиц́е много напора да зауставе врац́ање злата које су им послале на складиштење друге државе.
Вашингтон се суочава са озбиљним проблемима. У светлу глобалне економске кризе и одлуке Фед-а да штампа више од три билиона долара, неке државе су, у марту, продале америчке хартије од вредности вредне преко 256 милијарди долара. Такве податке пружа Министарство финансија Сједињених Држава.

Штампање нових долара може помоц́и Американцима у решавању њихових краткорочних проблема, али у будуц́ности ц́е тај корак постати извор још вец́их проблема.

Јако је важно схватити да је амерички долар само комад папира који се у сваком тренутку може амортизовати. Штавише, Фед тренутно ствара све предуслове за то.Међутим, још увек постоји злато, које се сматра најпоузданијим финансијским инструментом на свету. Стога није изненађујуц́е да многе европске силе не би имале ништа против евакуације свог драгоценог метала из америчких трезора.

На много начина, оријентисање ка злату постало је релевантно на примеру Русије.У последњих неколико година, Москва је распродала амерички државни дуг, смањујуц́и улагање у америчке обвезнице.

Приходом од ових средстава, Русија је набавила драгоцени метал, повец́авајуц́и тако своје златне и девизне резерве.

Ову тактику узеле су у обзир друге земље које су изразиле жељу за повраћајем злата у оквире сопствених граница.

Жеља за враћањем злата из Америке многе европске земље су изражавале и раније али им није удовољено.

Овога пута у сенци економског рата са Kином, Русијом и ЕУ, Америка неће имати превише избора. Многи сумњају да САД то злато нема, па ће тим више сукоб са европским савезницима бити извеснији.Wебтрибуне.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.