Опрез! Ових ПЕТ биљака лечи најтеже болести, али су ОТРОВНЕ

0

„Све ствари могу да буду лековите или отровне; само је доза оно што чини ствар отровом или леком“, – рекао је Парацелзус кога сматрају оцем токсикологије. Говорећи о „свим стварима“ познати научник је пре свега мислио на биљке. Неке од трава имају огромну исцељујућу моћ, али у исто време могу да буду опасне по здравље ако их узимате на своју руку.

Кантарион

Руси зову ову биљку „зверобој“ – „трава која убија животиње“. Сељаци су одавно приметили да је кантарион отрован за стоку.

Ако после чаја осећате горак укус у устима зовите лекара.

Али без обзира на то људи су вековима користили ову траву као лек. Кантарион стварно може да помогне у борби са многим болестима – само у том случају ако пацијент не прекорачи дозу. Прекомерно конзумирање лекова од кантариона без контроле лекара понекад доводи до тровања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Ако сте после чаше чаја од кантариона осетили мучнину, горки укус у устима, болови у јетри и желуцу, попијте две таблете активног угља и хитно се обратите лекару.

Росопас

Росопас, односно руса, има још један назив – змијско млеко. Ова биљка је веома токсична. Али многи Руси ипак праве од ње квас који сматрају превентивом против канцера. Међутим лекари упозоравају: росопас је опасан чак и у том случају ако га само додирујете јер његов сок може да оштети кожу и очи. Неконтролисано конзумирање чаја од ове биљке може да постане узрок парализе дисајних органа и смрти.

Користи се за лечење од рака, али је росопас може да буде веома опасан!

Прочитајте још:  Лече АКНЕ, уклањају НЕСАНИЦУ, појачава жељу за СЕКСОМ и још 7 РАЗЛОГА зашто их треба јести

Симптоми тровања росопасом су главобоља, мучнина, повраћање, грчеви и болови у стомаку.
Прва помоћ: попијте 6-7 таблета активног угља или раствор соде бикарбоне и зовите лекара.

Ђурђевак

Како гласи легенда, ђурђевак се створио од суза Еве у том тренутку када је она напуштала рајски врт. Ова лепа пролећна биљка стварно може да постане разлог за сузе јер садржи пуно опасних фитотоксина.

Настао је од Евиних суза када је истерана из Рајског врта.

У исто време тинктура од ђурђевка је ефикасно средство против болести кардиоваскуларног система. Али дозу лека мора да одреди доктор. У супротном случају пацијенту прете озбиљне последице – све до прекида рада срца и дисања. Ризику тровања су често изложена деца која из радозналости пробају токсичне бобице ђурђевка.



Симптоми тровања: повраћање, болови у стомаку, дијареја, аритмија, тешко дисање. Прва помоћ: испирање желуца, клистир, раствор активног угља. И хитно зовите лекара.

Багрем је извор здравља и опасног тровања!

Бели багрем

Бели миришљави цветови багрема су богат извор нектара за пчеле, а за људе – извор здравља, јер од њих се прави ефикасно средство против кашља и прехладе. Али кора и махуне су веома отровне, зато оне не смеју да се користе за припрему лекова.

Симптоми тровања: мучнина, повраћање, грчеви у стомаку, крвава дијареја, срчани наступ, акутни психички поремећај, губљење свести.

Прва помоћ: испирање желуца раствором хипермангана, 2 таблете активног угља на свака 2 сата. И обавезно назовите хитну помоћ.



Једић

Једић је једна од најсмртоноснијих биљки на свету. Према легенди, отровом од једића је био убијен Тамерлан. Људи су од давнина били свесни опасних својстава ове траве – али ипак користили су је за прављење лекова.

Прочитајте још:  НАЈПОЗНАТИЈА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА: Овакву још нисте пробали – рецепт за БЕЛИ ШВАРЦВАЛД (ВИДЕО)

Отровом од једића је убијен Тамерлан, а Александар Солжењицин се његовим капима излечио!
Многи Руси су још увек убеђени да тинктура од једића помаже у лечењу рака јер су читали о чудесном исцељењу руског нобеловца Александра Солжењицина који је поред чаге конзумирао је и капи од једића. Међутим лекари упозоравају: једић убија људе много брже него канцер.

Симптоми тровања: пецкање у устима, трњење усана, језика, руку и ногу, погоршање вида, прекид рада срца.
Прва помоћ: испирање желуца, раствор активног угља. И што брже зовите хитну.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *