Албанија први пут шаље војне снаге на Kосово и Метохију

0

(Фото EPA/FRANK RUMPENHORST)

Министарка одбране Албаније Олта Xацка најавила је у петак како се албанске војне трупе након пандемије враћају у међународне војне мисије те како ће по први пут албанска војска служити у оквиру снага Kфора на Kосову и Метохији.

На друштвеној мрежи Фацебоок навела је како су албанске оружане снаге током пандемије корона вируса биле ангажоване и да су наставиле вјежбе посебно за трупе нових контингената које ће наредног мјесеца отићи у мисије у иностранство, преноси Танјуг, позивајући се на Kосово онлине.

“У време пандемије оружане снаге Албаније нису смањиле интензитет активности, већ су ангажираније него икада. Они се оспособљавају за провођење мјера у борби против пандемије и болести ЦОВИД-19”, казала је Xхацка.




Пешадија у Афганистану

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Вежбе се настављају, нарочито за нове трупе које ће бити распоређене у мисијама ван домовине и које ће деловати под ванредним мерама пандемије.”

Према њеним ријечима, копнена војска ће послати вод из пешадијског батаљона који ће служити у НАТО мисији у Афганистану.

По први пут ће једна јединца за посебне операције служити у оквиру Kфора на Kосову и Метохији, рекла је шефица албанске одбране.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *