Да не пропадну увезене залихе: Пандемија готова, а обавезно ношење маски

0

(Фото: Depositphotos, pressmaster)

Kоронавирус је ослабио, али је и даље једна од његових најозбиљнијих карактеристика брзо ширење и преношење, а на то упозорава и ситуација у Врању.

Мартина Фуртула је гостујући у Дневнику РТС-а рекла како у Министарству верују да ће на наредној седници Владе та уредба и бити усвојена, јер смо до сада имали уредбе које су се односиле само на одређене делатности трговина, угоститељских објеката и градилишта.

„Овом уредбом то проширујемо и на све остале послодавце и на све друге делатности“, казала је Фуртула.

Према њеним речима, за све послодавце и запослене биће обавезно да на улазу у радни простор изврше дезинфекцију, да уколико је могуће послодавац ораганизује послове тако што ће увести другу и трећу смену, да у затвореном простору ако је немогуће обезбедити удаљеност између запослених обавезно користе заштитне маске.

„Епидемија је још увек ту. Ово што Влада ублажава мере не значи да требамо да се опустимо, све до оног тренутка док се епидемија не ођави“, истакла је Фуртула.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Наводи да клима уређаји у одређеним индустријама морају да раде.

„У одређеним технолошким процесима то је неизводљиво. Саветујемо послодавцима да у таквим случајевима организују другачије рад тако да на таквим местима буде мали број запослених“, истакла је Фуртула.

Истиче да су уредбом прописане казне.

„За послодавце је то од 50.000 до 500.000 динара, а за запослене 20.000 динара. До сада нисмо имали казне за послодавце, али је покренуто осам прекршајних и једна кривична пријава током ванредног стања. Након усвајања уредбе и инспекција ће наставити да контролише примену мера безбедности и здравља на раду још јаче него што је то био случај до сада“, закључила је Фуртула.

Прочитајте још:  ЦДЦ отвара ФЕМА кампове за смештај деце која су можда била изложена ЦОВИД-19



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *