“Дојим сина од пет година и престаћу кад он буде хтео”

0

Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Једна мама која доји своје синове старе две и пет година је изазвала велике полемике међу родитељима и лекарима. Она тврди да су јој деца јако здрава и да им је имунитет јачи захваљујући млеку.

Лора Смит из Мичигена има 25 година и не одустаје од дојења петогодишњег Џоела и двогодишњег Бенета три пута дневно, а осим њеног млека, дечаци једу и чврсту храну. Лора каже да деца никада нису имала грип и да од рођења нису пила лекове захваљујући хранљивим састојцима из млека.

Упркос томе што је због те одлуке критикују и непознати људи и пријатељи, она је чврсто решена да доји дечаке док не напуне осам година.



“Предности за имунитет су огромне. Џоел и Бенет никада нису имали грип, упалу ува и нису им требали лекови. Људи не схватају колико витамина и хранљивих материја има у мајчином млеку. Мислим да ћу физички моћи да их дојим до осме године, а ако ни тада не буду хтели да престану нећу им рећи не. Нећу се једног дана пробудити и помислити – ово ми се гади, кад буду били спремни то ће бити то”, каже Лора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она признаје да су јој лекари саветовали да престане када је мали Џоел напунио шест месеци.

“Моја мајка је дојила мене и мојих четворо браће и сестара до наше четврте и пете године. Тако да је продужено дојење присутно у мојој породици. Почела сам да му дајем мало пиреа од слатког кромпира састране али је наставио да сиса шест пута дневно. Нисам имала проблем с количином млека па сам знала да ћу моћи да пребацим годину дана. Kада је имао осам месеци увела сам му неку чврсту храну попут авокада, јабука и крушки између подоја. Пре него што сам и схватила – напунио је годину дана”, открива Лора.

Прочитајте још:  "Логично": Вилијам Енгдал: Учинци РНА вакцина

Kада се родио Бенет, било јој је тешко да одбије Џоела, иако су пријатељи почели да је осуђују.

“Имала сам неколико пријатеља који нису мислили да је нормално што и даље дојим Џоела. Други су питали зар не мислим да је превелики за то и када ћу почети да му дајем праву храну. Имала сам непријатан осећај да се нису слагали са тим али су се плашили да ми кажу. Срећом мој супруг и породица су ми давали велику подршку”, закључује она.



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *