За ову болест не постоји лек у апотеци, али можете га сами НАПРАВИТИ И ИЗЛЕЧИТИ СЕ!

0

(Фото: Pixabay)

Трајно снижен крвни притисак или примарна хипотензија нема конкретно утвђен узрок, а секундарна хипотензија (јавља се као последица неке друге болести).

Секундарна хипотензија настаје као последица крварења, инфекција, дехидратације, срчаног инфаркта, срчаних аритмија, опекотина, употребе лекова за снижење крвног притиска и диуретика.

На тржишту нема регистрованих лекова за низак крвни притисак, а као алтернатива примењују се препарати на бази жен-шена.



Сибирски жен-шен се саветује младим особама и сматра се за блажу варијанту. Жен-шен корејски или кинески је јачи и препоручује се старијим особама, код врло исцрпљеног организма и веома сниженог притиска. Осим тога, користе се многобројни природни напитци који се деценијама уназад користе за решавање овог здравственог проблема

Босиљак

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стари рецепт из давнина каже да жвакање пет до шест листова босиљка трајно повећава крвни притисак. Листови босиљка су веома богати калијумом, магнезијумом и витамином Ц што ће ефикасно деловати на регулацију вашег притиска. Ту се налази и антиоксидант еугенол који поред ефекта на притисак утиче и на ниво холестерола.

Направити екстракт сока од 10 до 15 листића босиљка. Додати једну кашичицу меда у њега и овај сок пити сваког дана на празан стомак.

Бадемово млеко

Ставити 5 до 6 бадема у воду да одстоје током ноћи. Друго јутро их излупати док се не направикремаста смеса а затим се скувају. Овај напитак конзумирати сваког дана и ефикасно ће се регулисати крвни притисак. У бадемовом млеку нема ни холестерола ни засићених масти као у обичном. Такође садржи и за здравље веома важне Омега 3 масне киселине.

Прочитајте још:  Ево колико воде са лимуном је заправо здраво да попијете




Јодирана со стимулише циркулацију и подстиче производњу хормона штитне жлезде, који делују стимулативно
Јодирана со

Једите нешто сланију храну, јер со везује воду у организму. Препоручује се јодирана јер јод стимулише циркулацију и подстиче производњу хормона штитне жлезде који делују стимулативно. Ако јодирану со користите за кување, зачините јело непосредно пре сервирања јер се јод кувањем уништава.

Сок од шаргарепе

Почетак дана са свежим соком од шаргарепе помешним са мало меда је једноставан начин за лечење ниског крвног притиска. Узети чашу сока од шаргарепе и растопити две кашике меда у њој. Пити га два пута дневно, на празан стомак ујутру и увече.

Лимунов сок

Лимунов сок је веома ефикасан у лечењу високог крвног притиска, али се такође може користити за лечење ниског крвног притиска, нарочито када је изазван дехидрацијом. У таквим случајевима, може се попити мало лимуновог сока помешаног са мало соли и мало шец́ера. Чаша сока шец́ерне трске у комбинацији са кашичицом лимуновог сока и соли је такође корисна.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *