Kо није продужио личну карту нема право на 100 евра

0

Грађани који на дан 24. априла ове године нису имали важећу личну карту не испуњавају услове да се пријаве за помоћ државе у износу од 100 евра и то је разлог зашто се некима последњих дана приликом пријаве појављује натпис да су укуцали непостојеће податке.

Наиме, како се наводи у Уредби Владе Србије, на ову врсту помоћи немају право они којима је истекла лична карта пре ванредног стања, а нису је продужили на време.

Саговорници Данаса из Владе подсећају да по законима сваки грађанин треба да поднесе захтев за новом личном картом најкасније 15 дана пре истека важења, али да очигледно многи то не поштују.




Изузетак је направљен само за оне којима је лична карта истекла током ванредног стања, јер тада није било могуће извадити нову.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

“Приликом прављења евиденције о додели помоћи, пресек је направљен 24. априла, те право да се пријаве имају само они који су тада имали важећу личну карту или им је истекла током ванредног стања. Они којима је истекла пре 15. марта, а нису је продужили на време, не могу да се пријаве за 100 евра”, објашњавају саговорници Данаса из Владе.

Последњих неколико дана медијима су се јављали грађани са жалбама да не могу да се пријаве за помоћ од 100 евра. Онима који су успели да се пријаве, а којих је према речима министра финансија око четири милиона, исплата новчане помоћи почела је 25. маја. Дневно ће новац стизати на рачуне око пола милиона грађана.

Прочитајте још:  "Не постоји вирус који може да убије велики број људи": Несторовић је у овом интервјуу открио бројне занимљиве информације, а затим...



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *