Kо није продужио личну карту нема право на 100 евра

Грађани који на дан 24. априла ове године нису имали важећу личну карту не испуњавају услове да се пријаве за помоћ државе у износу од 100 евра и то је разлог зашто се некима последњих дана приликом пријаве појављује натпис да су укуцали непостојеће податке.

Наиме, како се наводи у Уредби Владе Србије, на ову врсту помоћи немају право они којима је истекла лична карта пре ванредног стања, а нису је продужили на време.

Саговорници Данаса из Владе подсећају да по законима сваки грађанин треба да поднесе захтев за новом личном картом најкасније 15 дана пре истека важења, али да очигледно многи то не поштују.
Изузетак је направљен само за оне којима је лична карта истекла током ванредног стања, јер тада није било могуће извадити нову.

 

„Приликом прављења евиденције о додели помоћи, пресек је направљен 24. априла, те право да се пријаве имају само они који су тада имали важећу личну карту или им је истекла током ванредног стања. Они којима је истекла пре 15. марта, а нису је продужили на време, не могу да се пријаве за 100 евра“, објашњавају саговорници Данаса из Владе.

Последњих неколико дана медијима су се јављали грађани са жалбама да не могу да се пријаве за помоћ од 100 евра. Онима који су успели да се пријаве, а којих је према речима министра финансија око четири милиона, исплата новчане помоћи почела је 25. маја. Дневно ће новац стизати на рачуне око пола милиона грађана.Данас

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.