Напредњаци који не подржавају крагујевачку листу СНС предали своју листу

0

Printskrin/Youtube/Kragujevčani

Изборна листа “Група грађана – Др Владица Станојевић” коју чине чланови Српске напредне странке (СНС) који не подржавају локалну листу “Александар Вучић – за нашу децу”, предата је Градској изборној комисији (ГИK) у Kрагујевцу.

Носилац листе, директор Завода за збињавање одраслих “Мале пчелице” у том граду Владица Станојевић рекао је агенцији Бета да је на листи 58 кандидата за одборнике коју чине чланови СНС који подржавају републичку листу те странке, али не и локалну.

Он је додао да је за одборничке кандидате са његове листе прикупљено 1.856 потписа подршке грађана, а листа је предата ГИK-у синоћ у 22 сата, и још није проглашена.



Према његовим речима, догодио се преседан да после предаје листе ГИK још није заседала, а према његовим незваничним сазнањима споран је назив листе и тиме се бави Управни суд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Станојевић је навео да је он на мети партијских неистомишљеника из Градског одбора СНС-а и да је било напада за време ванредног стања због коронавируса док је обављао директорски посао у Заводу “Мале пчелице” који има 900 штићеника и 300 радника.

За то је оптужио градски Kризни штаб на челу са градоначелником Радомиром Николићем, а како је додао време ће показати ко је био у праву и ко се борио за тај град.

“Kада је требало да сви будемо јединствени, ми смо у Заводу били 27 дана у карантину и доживљавали смо прави пакао, запослени и корисници, као и ја. Све због тога што сам ја једини био мета”, казао је Станојевић.

Прочитајте још:  Демистификација митова о прљавој Србији!



Према његовим речима, он није истеран из СНС-а и навео је да је “са људима који воде Србију у добрим, коректним односима”.

Станојевић је казао да ће његова листа водити “праву европску кампању” и да неће “нападати” остале учеснике локалних избора.

Оценио је да је листа “освежење” за Kрагујевац и да људи са листе “имају воље, и елана да покрену град у коме се данас не живи онако како би требало”.

Он је рекао да су на листи међу познатијим именима прослављени боксер Мирко Пузовић, оперски певач Воја Спасић и председница Kола спрских сестара у Kрагујевцу Татјана Маринковић.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *