Србија донела контрамеру на одлуку Црне Горе – забрана за “Монтенегро ерлајнс”

0
црна

(фото: Freepik)

Директорат цивилног ваздухопловства је на основу реципроцитета донео меру забране слетање “Монтенегро ерлајнса” на аеродром “Никола Тесла”, пишу медији.

Претходно је Влада Црне Горе донела одлуку о отварању граница своје земље за чак девет држава, међу којима нема Србије.

У образложењу ове одлуке, у коју је “Блиц” имао увид, стоји да како је наведена мера и даље на снази, држављанима Србије је онемогућен улазак у Црну Гору.



“Насупрот томе, у складу са Одлуком о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести ЦОВИД – 19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 заразном болешћу уклоњена су ограничења за улазак страних држављана, укључујући и држављане Црне Горе, у Републику Србију.Имајући наведено у виду, принцип реципроцитета у кретању путника између две државе је озбиљно нарушен, што непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио – превознику за обављање међународном јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио- превозиолаца регистрованих у Републици Србији”, наводи се образложењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према сазнањима медија, на београдски аеродром управо је слетео један авион “Монтенегро ерлајнса” са 115 црногорских студената. Kако одлука Директората важи од сутра, студенти ће моћи да остану у Србији.



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *