ЂИНПИНГ НАРЕДИО ВОЈСЦИ ДА СЕ СПРЕМИ ЗА НАЈГОРИ МОГУЋИ СЦЕНАРИО! Председник Кине издао хитну наредбу свим оружаним снагама!

0
Си Ђипинг

Си Ђипинг (Фото: Јутјуб)

Кинески председник Си Ђинпинг у уторак је наредио војсци да повећа борбену готовост визуелним приказом најгорих сценарија, и затражио од њих да одлучно бране суверенитет земље.

Си, 66 који је уједно и генерални секретар владајуће Комунистичке партије Кине и шеф двомилионске војске са добрим изгледима доживотног боравка на власти, издао је наређење током присуства на пленарном састанку делегације Народне ослободилачке војске и Народнооружаних снага током актуелне седнице парламента.



Си Ђинпинг је наредио војсци да разради решења о најгорим сценаријима, да појача обуку и припремљеност за борбу, да се брзо и ефикасно суочи са свим врстама сложених ситуација и одлучно заштити националне сувереност, безбедност и развојне интересе, известила је државна новинска агенција Синхуа, не помињући било која специфична питања која су представљала опасност за земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претпоставља се да је наредба настала као позадина сталног супротстављања између војних снага Индије и Кине на линији граничне контроле, али свет страхује да се иза тога крије потенцијални сукоб са Тајваном или Америком.

Неколико области дуж граничне контроле са Индијом у Ладакху и Северном Сикиму недавно су изложене великим војним нагомилавањем индијске и кинеске војске, што је јасан сигнал за пораст напетости и учвршћивање одговарајућих положаја од стране двеју страна, а две недеље пре тога су избиле и две масовне туче индијских и кинеских војника.

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ли у недељу је критиковао покушаје неких америчких политичара да оптуже Кину за пандемију. Сједињене Државе, рекао је, гурају Кину на “ивицу новог хладног рата”.

Прочитајте још:  Истражни комитет Русије отворио случај због бомбардовања цивила у Мариупољу

Кина је 22. маја, други по величини војних трошкова након Америке, повећала је свој буџет за одбрану за 6,6 процената на 179 милијарди долара.



Хвалећи њихову улогу у борби против КОВИД-19, Си Ђинпинг је рекао да су се Народне оружане снаге још једном доказале као херојска војска којој Комунистичка партија и народ могу у потпуности веровати, пренео је ндтв.

Са друге стране, Индија је саопштила да кинеска војска спречава нормално патролирање индијских трупа дуж граничне линије у Ладакху и Сикиму и оштро је одбацила тврдњу Пекинга да је ескалирајућа напетост између две војске настала уласком индијских снага на кинеску страну.

Министарство спољних послова саопштило је да су све индијске активности изведене на њеној страни границе, тврдећи да је Индија увек имала врло одговоран приступ према управљању границама.

– Истовремено, Индија је дубоко посвећена заштити свог суверенитета и сигурности – нагласили су из Министарства спољних послова Индије.



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *