АУСТРАЛИЈАНЦИ БЕСНИ: Гејтсе, нек тебе првог вакцинишу твојом вакцином! (ВИДЕО)

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Америчка биотехничка компанија Новава изјавила је у изјави да је започела с тестирањем нове вакцине против коронавируса на људима и да је тренутно у фази прве клиничке студије те да притом ужива у огромним подстицајима од стране агенције коју је основао Бил Гејтс.

У првом делу испитивања 130 здравих одраслих волонтера на два налазишта у Аустралији добиће две дозе НВКС-КоВ2373, биотехнолошке експерименталне вакцине. Ако се први резултати покажу перспективним, фирма планира да брзо пређе у другу фазу испитивања која ће, како се предвиђа, укључити друге земље и различите старосне групе. Први закључци о резултатима ове фазе испитивања очекују се у августу.

Новаваов прорачун повећан је за више од 1.000% на око 2.7 милијарди УСД од почетка године, захваљујући огромној инекцији од 388 милиона УСД, највећој “донацији” фирми до данас, која је дошла од стране Коалиције за иновације за спремност епидемије из Осла, чији је оснивач власник Мајкрософта, Бил Гејтс.
“Наше улагање у Новава омогућава нам да се усмеримо на производњу паралелно с клиничким развојем вакцине, тако да ако се покаже да је сигурна и делотворна, можемо без одлагања учинити доступнима дозаме свима онима којима буде била потребна”, написао је шеф ЦЕПИ-ја и извршни директор, Ричард Хачхет.

Извор финансирања изазвао је интензивне спекулације шире јавности; теорије завере које се врте око Гејтса, човека који се наводно залаже за “депопулацијску” политику како би се ослободила планета људских “вишкова” све су интензивније. Вест о Гејтсовој повезаности с експериментом Новава изазвала је забринутост код неких корисника интернета, који верују да се пројекту “не треба веровати“, те позивају самог Гејтса да добровољно постане прва ”тестни примерак’‘за испитивање делотворности Новава вакцине.

“Устаните Аустралијанци!”, један је корисник назвао додавање везе на вест, уз додатна објављивања хаштагова.
Новава није прва америчка биотехничка фирма која је покренула клиничка испитивања на људима у потрази за делотворном вакцином против коронавируса. Фирма са седиштем у Мериленду заправо је једна од 10, које су започели такве тестове, како наводе извештаји Светске здравствене организације.

Модерна Инц. прошле је недеље известила о првим резултатима вакцине против КОВИД-а на људима. СЗО процењује да постоји више од 100 кандидата за вакцину која је тренутно у ранијим фазама развоја, при чему се мање фирме такмиче заједно с већим произвођачима лекова.logicno. com

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.