Кијев прети: Ликвидираћемо ДНР и ЛНР

1

(Фото: AP Photo / Evgeniy Maloletka)

Администрације самопроглашених Доњецке и Луганске народне републике (ДНР и ЛНР) ће бити ликвидиране, када Украјина преузме контролу над границом са Русијом у Донбасу, саопштио је телевизији АТР шеф дипломатије Украјине Дмитриј Кулеба.

“Ми нећемо водити преговоре са њима (самопроглашеним републикама). Самим тим оне немају никакве перспективе у будућем процесу стабилизације. Ако буде успостављена безбедност на тој територији, биће покренут систем повлачења снага, установљена контрола на граници, где је онда место тим окупационим администрацијама? Одговор је – нигде”, рекао је Кулеба.

Он је прокоментарисао и “план Б”, на који је председник Украјине Владимир Зеленски обећао да ће прећи у случају да током ове године не буде решен конфликт у оквиру Минског споразума. Према речима Кулебе, украјинске власти не би желеле да га примењују. Он при томе није коментарисао шта је тачно предвиђено тим планом.



Дипломата је нагласио да се без конструктивне позиције Русије у преговорима не може постићи позитиван резултат решавања конфликта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зато остаје питање, којим инструментима се Русија може натерати да буде конструктивнија за ово кратко време”, приметио је Кулеба.

Председник Украјине Владимир Зеленски је, наступајући у фебруару на Минхенској конференцији о безбедности, изјавио да намерава да у октобру организује локалне изборе на целој украјинској територији, укључујући Доњецку и Луганску област.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кијев прети: Ликвидираћемо ДНР и ЛНР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *