ЛУДИЛО!!! Немци потпопили бродове, ми узимамо кредит да их извадимо и плаћамо Немцима да их изваде?!

2

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас уговор вредан 1,5 милиона евра којим почиње велика акција вађења потопљених немачких ратних бродова из Другог светског рата у Дунаву код Прахова.

Михајловић је рекла да овим уговором започињемо акцију на коју чекамо 75 година, како би коначно Дунав био плован комплетним током кроз Србију.

„Прво да коначно утврдимо шта се од експлозива и убојних средстава и у којој количини налази на 23 потопљена брода, што је предуслов да бисмо следеће године безбедно могли да кренемо и са вађењем, за шта ћемо да издвојимо 23 милиона евра“, рекла је Михајловић.

Додала је да због небезбедне и отежане пловидбе на овом делу Дунава годишње губимо пет милиона евра.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је саопштило Министартсво, Михајловић је рекла да се након 30 година Србија окренула изградњи инфраструктуре.

„Поред друмских, железничких и авио коридора, улажемо 380 милиона евра у водни саобраћај. Вађење потпопљене немачке флоте допринеће да река Дунав буде пловна свих 365 дана у години, што је значајно за нашу економију и безбедну пловидбу“, додала је Михајловић.

Директорка Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре, из чијег кредита се финансира прва фаза, истакла је да пројекат има не само шири историјски значај, већ је важан и за даљи привредни развој Србије.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструткуре препознало је значај улагања у водни саобраћај, као чистији и безбеднији вид транспорта и Србија је једина земља ван ЕУ у којој ЕИБ улаже у водни саобраћај. Дунав се налази на Паневропском коридору и реализацијом овог пројекта допринећемо да роба брже и ефикасније стигне до земаља ЕУ, што је значајно за привреду Србије“, рекла је она.

Прочитајте још:  Ко је упропастио српске интересе на Косову и Метохији




Шефица канцеларије УНДП у Србији Франсин Пикап изјавила је да је ово вишедеценијски проблем који ће захваљујући највише залагању потпредседнице Владе бити и реализован.

„Вађењем потопљене флоте унапредићемо безбедност у пловидби, бољој заштити животне средине и економском напретку у погледу провредног и туристичког саобраћаја“, рекла је Пикап.

Начелник Борског округа Владими Станковић захвалио је председнику Републике Александру Вучићи и потпредседници Владе Зорани Михајловић на залагању да се овај пројекат реализује, јер ће то много значити свим општинама у Ђердапској клисури.

На међународном тендеру посао за израду пројекат лоцирања и испитивања убојитих средстава на потопљеним немачким бродовима добио је конзорцијум српског/немачко/аустријских компанија које предовде „Mull und partner“ и Миленијум тим.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ЛУДИЛО!!! Немци потпопили бродове, ми узимамо кредит да их извадимо и плаћамо Немцима да их изваде?!

  1. Па ова фукара је чекала задњи моменат да узме провизију и поред чињенице да је нацистичка и данашња немачка у обавези да очисти речно корито дунава због безбедности пловидбе. Уосталом од кад су се дочепали власти без образа и части картел снс све што ради ради против интереса СРБА И СРБИЈЕ А РАДИ ЛИЧНЕ КОРИСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *