Тадић излази на изборе!

0
тадић

Борис Тадић

Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, који се у последње време двоумио око изласка на изборе и преиспитивања одлуке о бојкоту, а последњих дана све жешће заговарао теорију “о бесмислу бојкота”, одлучио је да изађе на изборе у београдској општини Врачар, пише Нова.рс.

Тадићев СДС ће изаћи на локалне изборе са Новом странком Зорана Живковића и Покретом слободних грађана Сергеја Трифуновића.

Прочитајте још: Мики Ракић и његова улога у Вучићевом пријатељском преузимању већинског пакета акција жутог предузећа

Бивши председник Србије јавно је говорио овог месеца да бојкот не само да није најбоље решење, него да се на тај начин неће постићи ништа и тиме све време суптилно наговештавао да планира да изађе на изборе, макар и на локалу.

– Мислим да пре свега треба донети јединствену одлуку. Не избегавам одговор, већ мислим да је важније од тога да ли ће неке странке изабрати изборе или бојкот, да имамо јединствену одлуку, да или идемо на изборе или идемо у бојкот – рекао је лидер СДС-а у најновијем појављивању у јавности, гостујући на једној телевизији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Он каже и да не значи да ако учествујете у бојкоту, да радите против Вучића, нити да, додаје, ако изађете на изборе, да сарађујете са СНС.

Раније је заговарао и идеју да опозиција уједињена треба да изађе на изборе на заједничкој “Листи За бојкот”, што би према његовом објашњењу значило да би се уместо бојкота само једног дана, дана избора, наставио бојкот парламента сваког дана.

Прочитајте још: Брнабићкине лажи, неспособност и некомпетентност

Прочитајте још:  НЕKАД И САД Власт као еликсир за Зорану и Јоргованку

Одлука је готово сигурно донесена, а остаје само да је Тадић обелодани на данашњој конференцији за медије. Ту ће такође говорити и представници Нове странке и ПСГ-а.

Парламентарни, покрајински и локални избори у Србији биће одржани 21. јуна, опозициони блок Савез за Србију остаје при бојкоту избора на свим нивоима док се не стекну услови за фер утакмицу и поштено бирање.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *