Директор ученике користи за СНС кампању?!

0

(Фото: СНС)

Директор Основне школе “Вук Караџић” у Поточцу, Радиша Јовичић, противзаконито користи своје ученике да са активистима Српске напредне странке уређују простор школе, пише портал Инфоцентрала.

– Директор ОШ „Вук Караџић“, иако просветни радник и представник Министарства просвете који плату прима из будз̌ета свих грађана, отис̌ао је корак даље и дозволио, како се види на снимцима, активистима СНС да уређују простор с̌коле ни мање ни вис̌е него – са малолетним уц̌еницима ове с̌коле – написали су они.



На видео-снимку се виде активисти СНС у плавим јакнама, са обележјима странке, како уређују школско двориште са ученицима ове школе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај портал је позвао директора, међутим он је одбио да разговара о томе преко телефона.

У једном тренутку рекао је да никаква странац̌ка акција није организована и оц̌игледно љут, прекинуо везу, пишу они.

Против Јовичића је 2017. године поднета кривична пријава од странке Републичке просветне инспекције због примања у радни однос лица, мимо закона.



Медији су писали и да су се мештани Поточца бунили против Јовичића и фотографисали га како користи службено возило у личне сврхе, како је школа оштећена фамилијарним односима.

– У току предизборне кампање, али и у сваком другом тренутку, овакве страначке акције у буџетским установама, посебно просветним, сматрају се злоупотребом деце и јавних добра у циљу стицања политичких поена. Коришћење простора школе у политичке сврхе је иначе до сада увек био разлог за смену директора школе без изузетка – пише Инфоцентрала.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *