Галеника више не производи хидроксихлорокин

0

(Фото: STR / AFP)

Галеника је престала да производи лек хидроксихлоракин и у овом тренутку нема у плану даљу производњу, рекао је за Данас генерални директор Галенике Рицардо Виан Марqуес.

Претходно је компанија дистрибуирала 372.000 таблета хидроксихлорокина Републичком фонду за здравствено осигурање у априлу, лека за лечење маларије, а користио се при лечењу пацијената оболелих од тежих облика ЦОВИД-19.

Данас подсећа да је питање о безбедности хидроксихлорокина доспело у фокус јавности након што је Светска здравствена организација саопштила да ће из своје глобалне студије о лечењу ковид пацијената изоставити хидроксихлорокин.



Претходно је у медицинском часопису Лансет објављена студија у којој се наводи да међу ковид пацијентима који су узимали хидроксихлорокин постоји већи ризик од смрти и срчаних проблема.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На другој страни, СЗО је најавила да ће испитати све податке о безбедности овог антималарика, који је у јавности постао најпознатији као лек за корону.

Лист наводи и да је два дана покушавао безуспешно да сазна од Министарства здравља И чланова Kризног штаба да ли ће најновије информације из СЗО утицати на даљу употребу овог лека у терапији особа заражених короном.



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *