Мајчином душицом ублажите реуму: Направите тинктуру, коју ћете утрљати на болна места

0

Мајчина душица (Фото: Depositphotos)

Онима који пате од честих упала бронхија, секрета у плућима, имају слабу пробаву и нередовну столицу, или имају реуматске болове травари саветују мајчину душицу. Ова мајска биљка користи се и у случају поремећаја рада бубрега и бешике.

Мајчина душица препоручује се и код грчева у желуцу и у материци, као и код менструалних болова. За ту намену осушене цветове и стабљике требало би загрејати у шерпи на шпорету па ставити у памучну јастучници и млако привити на стомак. Ова облога може да помогне и у случају отеклина и нагњечења.

Чај се припрема тако што се кашичица мајчине душице прелије шољом кључале воде. После пола минута чај се процеди и пије што топлији у малим гутљајима. Током дана довољне су две шоље овог чаја.



У народу се верује да су многој нервозној и немирној деци купке од мајчине душице вратиле здрав сан. Исто важи и за одрасле који пате од нервозе и депресије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Код реуматизма најбоље помаже тиннктура од мајчине душице. Напуните литарску флашу цветовима и прелијте ракијом, јачине од 40 гради и оставите на сунцу 14 дана. По потреби утрљавајте на болна места.

За умирење упаљених бронхија и искашљавање направите сируп. Цветове и стабљике мајчине душице мокрим рукама ставите у теглу. Ређајте добро набијене слојеве биљке и кристал шећера док не напуните теглу. Оставите да стоји на сунцу 21 дан. При цеђењу шећером натопљених цветова и стабљика мора да се дода мало воде. Добијени сируп се затим кува на благој ватри док из њега не испари вода.

Прочитајте још:  Kисели купус, кефир, туршија могу да обнове имуни систем, ојачају тело, спасу бубреге:Ево како да се лечите пробиотицима



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *