Америка прекинула односе са Светском здравственом организацијом

0

Доналд Трамп (Фото: Epa, KEVIN DIETSCH)

САД прекидају све односе са Светском здравственом организацијом и преусмеравају своја средства другим организацијама које се баве проблемима здравства, саопштио је амерички председник Доналд Трамп.

„Због тога јер су они (СЗО) одбили да спроведу неопходне реформе, сада прекидамо односе са Светском здравственом организацијом и преусмеравамо та средства свим здравственим организацијама којима су она потребна“, рекао је Трамп на конференцији за новинаре, оптужујући СЗО да је под „потпуном контролом“ Кине и додао да се ради о преусмеравању око 450 милиона долара годишње, које су раније биле намењене СЗО.



САД су, подсетимо, највећи донатор СЗО. Амерички председник је привремено обуставио финансирање СЗО 14. априла оптуживши ту организацију да промовише „кинеске дезинформације“ о пандемији вируса корона и поручивши да ће његова администрација преиспитати рад СЗО.

Званичници СЗО су негирали те тврдње, а Кина је инсистирала да је поступала транспарентно и отворено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *