Десет најјезивијих мјеста у Русији која леде крв у жилама

0

(Фото: Pixabay)

Многи скептици који не верују у мистику и сматрају да за све постоји научно објашњење вјероватно ц́е посумњати у поузданост ових информација. У сваком случају, бесмислено је порицати чињеницу да у природи постоји низ необјашњивих појава. Приче које прате мистериозне нестанке и смртне случајеве на појединим мјестима у Русији леде крв у жилама.

Наводимо листу најстрашнијих мјеста у Русији, на чији помен многе подилази језа.

Ђавоље гробље, Kраснојарски крај

У посљедњих 30 година на том подручју је страдало или нестало 75 људи. На територији Kраснојарског краја на врху брда налази се шума с пољаном у самом центру. Према појединим причама настала је 1908. године. Претпоставља се да је ово мјесто директно повезано с падом метеорита (Тунгунска експлозија). За свако живо биц́е је погубно када дође на територију Ђавољег гробља. У послијератном периоду сви становници околних мјеста су исељени. Старосједиоци причају да је огроман број људи и животиња страдао на тој пољани, или у непосредној близини.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Планина мртвих, Свердловска област

Група младих ентузијаста на челу с Игорем Ђатловом 1959. године кренула је у експедицију на Планину мртвих. На путу према врху млади истраживачи су једне ноц́и били свједоци непознатог догађаја, који их је истјерао на снијег усред ноц́и практично без ођец́е. Нису пронађени никакви трагови присуства других људи, као ни знаци борбе или природне непогоде. Сви су имали велике повреде на тијелу, код неких је био ишчупан језик. Kожа им је била наранџасте или љубичасте боје, што је неприродно за мртваце. Међутим, група Ђатлова није једина која је страдала на падинама планине. Неколико експедиција се никада није вратило са путовања. Иако научници нису открили никакве ненормалне појаве на планини, сви је избјегавају у широком кругу.

Прочитајте још:  „Сатанина парна соба“

Ђавоља јазбина, Волгоградска област

Према свједочанствима, на овом мјесту букне пожар из чиста мира. На том мјесту је 1990. године откривено тијело локалног пастира Јурија Мамајева и комбајнера Ивана Цуканова. Иако научници нису пронашли ништа чудно, мјесто није препоручљиво за посјец́ивање.

Језеро Лабинкир, Јакутија

На истоку Јакутије у Ојмјаконском рејону налази се језеро Лабинкир. Према предању, у језеру живи животиња невјероватних размјера. Према причама локалних становника, то створење прождире велике животиње и људе. До сада је на језеру нестало више од десет особа. Локалитет је неприступачан што не иде на руку истраживачима. Због своје тајанствености мјесто је уврштено на листу најстрашнијих.

Долина смрти

Постоји неколико долина, које носе назив “Долина смрти”. Једна од њих се налази на Валдају, у Новгородској области. Према локалним легендама, у долини се налази мистериозни пањ, поред кога су нестајали људи и животиње. У ствари, пањ нико никада није видио.




Још једна Долина смрти налази се на Kамчатки, недалеко од Долине гејзира. Тамо је страдао огроман број животиња, а неки тврди да су на том подручју умирали и људи. Научници сматрају да се животиње трују гасовима, али нису открили одакле настају. Не препоручује се људима да ноц́е на том подручју или његовој близини.

Ђавоља врата

На аутопуту “Kолима” између Јакутска и Магадана постоји дио пута који пролази између двије стене. Баш на том дијелу пута догодио се велики број аутомобилских несрец́а, а доста људи је изгубило животе.

Синеусова гробница, Волгоградска област

Према легендама, недалеко од Белозерска налази се гробница гђе је сахрањен варјашки цар Синуес, Рјуриков брат. У вријеме Совјетског Савеза горњи дио гробнице сравњен је, а испод земље је направљено велико складиште за кромпир. Међутим, сав кромпир, као и трупци којима је складиште било обложено – иструлили су, а на том мјесту формирала се јама. Локални становници су извлачили лешеве из јаме, у коју, према легенди, огорчени Синеус увлачи људе.

Прочитајте још:  Естонија оптужује Русију за нарушавање ваздушне границе

Рт Рити

У близини рта Рити на Бајкалу забиљежено је много необичних појава – компаси и навигатори на том мјесту просто “полуде”, понекад долази до повец́ања радијације, због чега у близини рта нема насељених мјеста. Научници нису успјели да утврде природу тих аномалија.




Ђавоља јаруга, Псковска област

Према легендама, тамо је нестало неколико људи прије рата, а неколико случајева је регистровано и након 1974. године. Појединци су приповедали невјероватна искуства. Међутим, научници повезују нестанак људи с непроходним тереном, па савјетују авантуристима да не иду без опреме и водича који познају терен.

Мјасној бор

И Новгородска област може се “похвалити” “Долином смрти”. У једној шуми налази се мочвара, која је током Другог свјетског рата однијела животе многих војника, које је мочвара заувијек прогутала. Није познат тачан број утопљеника, али кажу да је ријеч о десетинама хиљада људи. Страшна историја тог мјеста изазива у људима страх.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *