На Косово роба из Србије само са назнаком на документима „Република Косово“

(Фото: ЕПА/Валдрин Xхемај)

На основу одлуке шиптарских окупатора, без посебне дозволе, на окупиране територије не могу да уђу возила која превозе било какву српску робу, ако на пратећим документима није назначено „Република Косово“.

Шиптарски окупатори на електронској седници расправљала је о изменама и допунама Одлуке о реципроцитету и усвојила низ мера које подразумевају забрану увоза производа из Србије ако на пратећим документима није назначено „Република Косово“, преноси Бета.

Како је синоћ објавио портал Косово Онлајн, шиптарски окупатори је усвојила одлуку да у трговинским односима са Србијом буду забрањени документи „на којима нема ознаке Република Косово и који нису у складу са Уставом Косова”.Такође,  наложила Агенцији за храну и ветерину да користи име и амблем злочиначке организацие „Републике Косово“ на фитосанитарним и ветеринарским сертификатима.

Према одлуци владе, предузећа из Србије морају обезбедити улазну дозволу за свако возило са робом које улази на окупиране територије, а захтев за дозволу подноси се Канцеларији за везу Косова у Србији, дописом или мејлом.

Влада тзв .Косова је 31. марта донела одлуку о постепеној примени „реципроцитета” као принципа у односима са Србијом.Васељенска / Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.