Вучић: Морамо да схватимо да смо 1999. поражени, нема места у ЕУ без решавања косовског чвора

0

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

У студију ТВ Пинк су председник Србије Александар Вучић, професор др Бранимир Несторовић, новинар Миломир Марић

На питање да ли је реално да се Београд и Приштина нешто договоре, Александар Вучић каже да смо у тешкој позицији и да морамо да разумемо да смо 1999. поражени и да се зна какав је Кумановски споразум. Подсетио је на мартовски погром, на самопроглашење независности и изостанак реакције из Београда, као и на оно што се десило 2010. са пресудом Међународног суда правде.



– Ситуација је тешка и зато треба да гледамо како да чувамо мир, економски просперитет, а да не угрозимо наше тежње. Успели смо да држимо Србију, да је угледна и да истовремено штити своје интересе. О томе говори и опредељење српског народа на КиМ. Не видим како и о чему можемо да се договоримо, треба да решавамо проблеме, али када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да се ваљда одрекнемо свега – каже Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје да је дошло до другачије расподеле економске моћи у Европи, да је једна европска сила страховито „порасла“ и да се ситуација у односу на пре три месеца променила. Ово ће, оцењује, и по питању КиМ донети „тежа питања за нас“.

– Ту је сукоб две западне силе, сукоб у Приштини и видећемо како ће се то одвијати. Ми смо спремни да разговарамо, учествоваћемо у разговорима, али да ли ће доћи до договора – нисам оптимиста. Ствари су се промениле, а наше је да их пратимо и штитимо Србију – каже председник, додајући да је за ово важно јединство.

Прочитајте још:  Хоће ли бити Малвазије?:Вучић са Рамом и Дританом отворио Сајам вина "Отвореног Балкана"

Вучић је подсетио да је Брисел недвосмислено рекао да, без решавања косовског чвора, неће бити места за Србију у ЕУ.

Прочитај још: 



Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *