ПАД АМЕРИКЕ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Стање у САД као пред грађански рат! (ВИДЕО)

1
Aлександар Павић (Фото: Јутјуб/Хелм Каст)

Сједињене америчке државе се налазе у убрзаном паду, а оволика подељеност у њој није била од Aмеричког грађанског рата – сматра политиколог Александар Павић.

Павић сматра да Америка иде у правцу опадања које више не може да се заустави. Он објашњава да ће средином овога века белци постати мањина у САД, да расне тензије у земљи расту, а да је пад економије услед короне само погрошао и онако запаљиву ситуацију у земљи.

– Федерне резерве стварају више долара него икад у својој историји и то нема изгледа ускоро да стане – објашпњава он.Павић додаје да истовремено Кина престиже економски САД, а Русија је престиже у стратешком наоружању. Павић даље објашњава да је САД осим економске и војне моћи изгубила и “меку моћ” мешања у туђе унутрашње послове. Он поставља питање како ће после овога САД држати демократске лекције Кини због Хонг Конга и поступања полиције када се на улицама САД дешава горе полицијско насиље.

– Оваква подела у САД није владала од Америчког грађанског рата. По мени је ово и дубља подела јер САД више нису бела хришћанска нација – објашњава Павић.

Он наводи да су новембарски избори у САД тачка ризика и да могу бити повод за још јаче сукобе у земљи.

Павић у емисији говори и о сукобу Трампа са дубоком државом, највећим Трамповим грешкама, односима Русије и Кине, стању у ЕУ, Црној Гори али и међународној позицији Србије након јачег повезивања са Кином.

 Правда

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.