Вучић: Сергеј Трифуновић и ПСГ сигурно улазе у парламент

0

Сергеј Трифуновић

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је напад на лидера Покрета Слободних грађана Сергеја Трифуновића последица „постојања екстремног дела друштва“ које „не нуди (политички) програм, а жели да учествују у власти“.

Он је гостујући на ТВ Пинк осудио инцидент, уз напомену да нико нема право да примени силу „чак иако неко јесте опсовао“, али и да „нема сумње да и власт мора нешто да промени“.




Вучић је казао да је због тога пре два месеца „престао да помиње и да напада представнике опозиције“ и додао да економски опоравак треба да буде приоритет целог друштва.

Kако је рекао, према истраживањима у које је имао увид, „ПСГ али и бројне друге партије ће ући у парламент“, али је подвукао да са том политичком опцијом неће сарађивати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Трифуновић није особа са којом ћемо на било који начин правити политичке савезе, то је човек који је своју комшиницу, баку, називао ‘дрољом’, новинарку проститутком, за своје политичке противнике говорио да крију децу… али то не значи да ико има право да га физички угрожава“, рекао је Вучић.




Он је рекао да по ономе што је видео у истраживању, ПСГ и многе друге партије биће у парламнету и тамо ће имати прилику да покажу шта мисле, и да се борба са улице пренесе у парламент.

Вучић је оценио и да ће СНС коју предводи, изгубити власт ако не освоји 50 одсто или више гласова.

Он је на ТВ Пинк навео да ће предстојећи избори због тога бити „веома тешки“, али да се нада да ће се у Србији одиграти „добра (изборна) утакмица“.

Прочитајте још:  Москва губи поверење у Вучића

„Сваки глас који све друге партије заједно буду имале преко 50 одсто… у дану ће да се договоре и направе техничку владу, без обзира да на разлике које имају“, рекао је Вучић и додао „као што многи желе да виде ослабљену Србију, многи желе да виде и слабији СНС.

Прочитај још: 



Слободне новине

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *